FETÖ mensupları topladığı paraları Pensilvanya'ya göndermiş
Muğla'da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bir iş adamı, örgütün öğrenciler için topladığı burs ve kurban paralarının bir kısmının, kuryeler aracılığıyla Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'ya gönderildiğini anlattı.

Oluşturma Tarihi: 2017-11-13 16:00:57

Güncelleme Tarihi: 2017-11-13 16:00:57

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen S.Ç, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığında örgütün yapılanmasına ilişkin bilgi verdi. Muğla'da, FETÖ'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan iş adamı S.Ç'nin anlattıkları, FETÖ mensuplarının öğrencilere burs ve kurban yardımı adıyla topladığı paraları Pensilvanya'ya kuryeler aracılığıyla gönderdiğini ortaya koydu. 

Genelde iş adamları ile ilgilenen örgüt sorumlularının, onlara bir kota verip belirtilen miktarda yardım yapmalarını istediğini aktaran S.Ç, "Hatta bunu sadece kendisinin değil çevresinden toparlamak suretiyle temin etmesini arzular. Böylece cemaatin daha geniş kitlelere yayılmasını amaçlar." dedi.

"ÖNEMLİ OLANIN NİYET OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ"

FETÖ mensuplarının, bir kurban hissesi bedeli olarak 300 lira topladıysa bunun yurt dışında çok daha uygun fiyatla kestirdiğini ve kalanı kendi işlerinde kullandığını belirten tutuklu iş adamı, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Ben bir seferinde kurbanımı talebim üzerine Sudan ülkesinde kestirdim. Sonrasında bu ülkedeki kurban fiyatının bizim ülkemize göre çok daha uygun olduğunu öğrendim ve Muğla il imamına bu durumu anlattığımda bana, bir kurban bedeli yardımda bulunduğumu, o kurbanın da kesildiğini, önemli olanın niyet olduğunu söylemişti."

"ARTAN PARALAR PENSİLVANYA'YA"

Örgütün il yönetiminin yıl içerisinde Muğla'ya kaç öğrenci geleceğini, ne kadarlık et ihtiyacı olduğunu belirlediğini, kimden kaç kurban toplayacağını hesapladığını kaydeden S.Ç. şunları aktardı:

"Kurban paraları toplandıktan sonra bir kısmı kesilir, soğuk hava deposunda saklanır, yıl içerisinde örgütün ilgilendiği öğrencilere dağıtılırdı. Yine örgüt tarafından bizlerden iaşe bedeli ve burs adı altında da paralar toplanırdı. Bu paraların tamamını dikkate aldığımızda hepsinin öğrencilere harcanması mümkün değildi. Artan paralar kuryeler aracılığıyla yurt dışına taşınıyordu. Salih Demirayak (örgütün firardaki il imamı) ile Amerika'ya gittiğimizde miktarını hatırlamamakla birlikte nakit olarak yanında taşıdığı parayı ve bundan ayrı olarak benden aldığı 10 bin doları Pensilvanya'ya götürdüğünü biliyorum. Ben Fetullah Gülen'in kaldığı evin alt katında beklerken, Salih Demirayak üst kata çıkıp yukarıda bu parayı birilerine teslim etmişti."

S.Ç, ifadesinde Muğla'daki örgüt yöneticilerin Gana ile irtibatlı olduğunu söyledi. Gana'ya da nakit olarak para götürüldüğünü belirterek, orada yapılan bir okul inşaatı için toplanan parayı Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren bir firmanın sahibine elden götürdüğünü anlattı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 26 Ağustos 2016'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda aralarında S.Ç'nin de bulunduğu 15 iş adamını gözaltına almıştı. Bu iş adamlarından S.Ç'nin de bulunduğu 12 şüpheli tutuklanmış, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Öte yandan S.Ç'nin ifşaatıyla ismi ortaya çıkan FETÖ'nün sözde Muğla İl imamı Salih Demirayak'ın öğretmen olduğunu ancak mesleğini yapmak yerine örgütün kendisinden istediği işleri takip ettiğinin belirlendiğini bildiren Emniyet kaynakları, şüphelinin 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce ortadan kaybolduğunu kaydetti.