'FETÖ'nün yargı içerisindeki gücü 2014'te kırıldı'
Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Yargıda Birlik Derneği Başkanı Heybet, FETÖ'nün yargı içerisindeki gücünün 2014'te kırıldığını söyledi.

Oluşturma Tarihi: 2017-06-19 23:00:28

Güncelleme Tarihi: 2017-06-19 23:00:28

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Yargıda Birlik Derneği Başkanı Musa Heybet, FETÖ'nün yargıdaki faaliyetlerine karşı hakim ve savcıların bir araya gelerek dernek kurduğunu belirterek, "Çünkü izlediklerimize bizler de hayret ediyorduk ve biran önce bu yapının tasfiye edilmesine inanıyorduk. Nitekim 2014 yılında kurulan Yargıda Birlik Platformu ile FETÖ terör örgütünün yargı içerisindeki gücü kırıldı." dedi.

Yargıda Birlik Derneğinin 4. geleneksel iftar programı, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Erzincan, Iğdır'daki hakim ve savcıların katılımıyla Erzurum'daki bir otelde gerçekleştirildi.

Kur'an tilavetinin okunmasının ardından dua edildi ve ezanın okunmasıyla katılımcılar hep birlikte iftar yaptı. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırlanan slaytın katılımcılara izletilmesinin ardından konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Yargıda Birlik Derneği Başkanı Heybet, derneği kurarken yaşadıkları sıkıntıları hakim ve savcıların bizzat yaşayarak müşahede ettiğini söyledi.

Yargı üyelerinin zorlu süreçlerden geçtiğine işaret eden Heybet, şöyle devam etti:

"Gerçekten yargının içerisine göbeklenmiş Fetullahçı Terör Örgütü, yargı eliyle, yargıyı kullanarak siyaseti, orduyu, yargıyı, hükümeti dizayn etmeye çalışmıştır. Yargı eliyle milli iradeye birçok kez müdahalede bulunulmak istenildi. Ve bir çok usulsüz soruşturmalar ve kumpas davaları olarak nitelendireceğimiz davalarla ordumuzda, bürokrasimizde ve basınımızda tasfiyeler yapılmaya başlanılmıştı. Bunların hepsi birer yargı mensubu olarak bizlerin gözleri önünde cereyan etti. Diğer taraftan bu soruşturmalar sürerken bizzat televizyonda dinlediğim bir oramiralimizin hikayesi... 14 yaşındaki kız çocuğunun odasına gizli kamera konularak bir oramiral baba emekli olmaya sevkedildi. Her türlü tehdit şantaj almış başını yürümüştü."

Heybet, tüm bu olumsuzluklara rağmen sağduyulu hakim ve savcıların bu yapıya karşı hangi dünya görüşünden olursa olsun hangi cemaat, inanç, düşünce, mezhep, siyasal görüş olursa olsun bir araya gelmeyi başardığını vurguladı.

Heybet, "Çünkü izlediklerimize bizler de hayret ediyorduk ve biran önce bu yapının tasfiye edilmesine inanıyorduk. Nitekim 2014 yılında kurulan Yargıda Birlik Platformu ile FETÖ terör örgütünün yargı içerisindeki gücü kırıldı." diye konuştu.

Yargının birlik ve beraberlik içerisinde milletle darbe girişiminin atlatılmasında çok büyük bir rol oynadığına işaret eden Heybet, birlikten kuvvet doğacağını herkesin bir ve beraber olarak gösterdiğini anlattı.

Yargıda oluşturdukları birlikteliğin kimsenin iknası ve anlatmasıyla olmadığını aktaran Heybet, şunları ifade etti:

"Bizzat hakim ve savcıların kürsülerde, adliyelerde ve mahkemelerde yaşadıkları Yargıda Birlik Platformunun doğmasına sebep olmuştur. İşte 'siz hükümetin adamımı olacaksınız ?' diyorlar, cevap biz yaşadığımızı biliriz. Platform çalışmaları esnasında teknik takip, dinleme, izleme disiplin cezası, tayin, atama her türlü şeye FETÖ tarafından maruz kalan her siyasal düşüncedeki, farklı düşüncedeki arkadaşlarımız bunları bir bir meslektaşlarımıza anlattı. 'Biz, yaşadığımızı biliriz' dediler. Kolay değil. İnsanlar bize inanmıyor. Bir hakim ve savcı mahkemedeki odasına nasıl hapsedilebilir. Bir hakim ve savcı 50 yaşında özgürlük kelimesinin anlamını idrak etmişse, nasıl bir bağımsız ve tarafsız yargıdan söz edebiliriz. O yüzden Yargıda Birlik Derneğini başka derneklerden, sivil toplum kuruluşlardan ayırt eden çok önemli özellikler var. Bunlardan birisi bizim yaşadıklarımız."

Heybet, sadece yargıda birlik ve beraberliğin değil tüm ülkede birlik ve beraberliğin esas alınması gerektiğine inandıklarına değinerek, "Birlik ve beraberlik varsa adalette vardır. Adaletin temel koşulu buradan geçiyor. Aramızdaki kahraman arkadaşlarımız... Öyle arkadaşlarımız var ki, adını, sanını kimsenin bilmediği ama bu memleketin kaderinde çok önemli rol oynayan arkadaşlarımız var. İşte gerçek adalet bu arkadaşlarımızı bulup, çıkartıp onlara önemli görevler tevdi etmektir. Bizim misyonumuz yeni dönemde bunlar olacaktır." diye konuştu.

Programa, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9 Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı İnal Bingül, Yargıda Birlik Derneği Başkanlık Divanı Üyesi Birol Kırmaz ve bölgedeki hakim ile savcılar katıldı.