Dolar

33,9711

Euro

37,5423

Altın

2.751,71

Bist

9.496,15

Filistinli iş adamına yönelik suikastte flaş gelişme

İstanbul Kağıthane'de meydana gelen Filistinli iş insanlarına yönelik suikast olayının ardından yurt dışına kaçan üç zanlı, Romanya'da yakalandı.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-20 21:06:22

Filistinli iş adamına yönelik suikastte flaş gelişme

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İnterpol ile yapılan yazışmalar ve ısrarlı takipler sonucunda, ülkemizden kaçan G.S., T.S. ve S.A. isimli şüpheliler, Romanya'da yakalanarak gözaltına alındı ve Türkiye'ye getirilecekler" denildi.

İstanbul'daki Suikast Olayında Üç Zanlı Romanya'da Yakalandı

İstanbul Kağıthane'de Filistinli iş insanlarına yönelik gerçekleşen suikastin ardından, zanlıların Romanya'da yakalandığı duyuruldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Interpol ile yapılan işbirliği ve sürekli takip sonucunda G.S., T.S. ve S.A. isimli şüphelilerin Romanya'da gözaltına alındığını açıkladı.

Olayla ilgili dün de dört kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamada, 18 Ağustos Pazar günü saat 22.20'de İstanbul Kağıthane'de meydana gelen silahlı kavgada A.A.E.Q., F.M. ve E.K. isimli şahısların yaralandığı belirtildi. A.A.E.Q. olay yerinde hayatını kaybederken, F.M.'nin hayati tehlikesi bulunduğu, E.K.'nın ise bilinci açık olarak tedavi altında olduğu ifade edildi.

Geniş çaplı soruşturmada, G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. isimli şahısların olayın failleri olduğu belirlendi. Suikastın alacak verecek meselesi nedeniyle gerçekleştirildiği ve zanlıların aileleri ile yapılan görüşmeler sonucunda kimlikleri tespit edildi.

Zanlılar Yurt Dışına Kaçarken Yakalandı

Mağdurlara silah ile ateş açıp olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtıkları belirlenen zanlılardan, G.S., T.S. ve S.A.'nın 19 Ağustos 2024 saat 00.48'de Kırklareli'den yurt dışına çıktığı tespit edildi. Devam eden çalışmalarda, zanlılar 20 Ağustos 2024 tarihinde Interpol ile yapılan yazışmalar ve takipler sonucu Romanya'da yakalanarak gözaltına alındı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü ve suçluların yurtiçinde ve yurtdışında takipçisi olmaya devam edeceklerini duyurdu.

Haber Ara