Dolar

32,5518

Euro

35,2284

Altın

2.468,14

Bist

10.682,15

Gaziantep ve Konya'da 'Suriyeliler' gerginliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beşar Esad’la görüşmeye yeşil ışık yakan açıklaması ve gece saatlerinde Kayseri’de Suriyeli bir kişinin bir çocuğu taciz ettiği haberi üzerine Suriyelilerin yoğun yaşadığı Danişmentgazi mahallesinde saldırılar meydana geldi. Ardından Suriye’nin kuzeyindeki TSK ve Suriye Milli Ordusu kontrolündeki bölgelerde gerginlikler yaşandı.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-07-01 23:58:03

Türkiye'deki olayların ardından Suriye'nin kuzeyinde çeşitli noktalrda saldırılar düzenlendi.

Bölgede saldırganlara yönelik operasyonlar başlatıldı.

Gaziantep'te bayraklarla sokaklara çıktılar

Kuzey Suriye'den gelen bu görüntülerin ardından Gaziantep'te ellerinde Türk bayrakları taşıyan kalabalık bir grup, tekbirlerle şehirde yürüyüşe geçti, bir Suriyelinin aracına tahrip edildi, Suriyelilerin yaşadığı mahallelerde sopalı gençler yürüdü.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, X hesabından şu açıklamayı paylaşarak, vatandaşları sükûnete çağırdı:

“Kıymetli hemşehrilerim; dün Kayseri'de bugün de sınır ötesinde yaşanan olayların Sn. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından sonra gelmesi asla tesadüf değildir. Türk milleti ve Türkiye'mizin âli menfaatlerini merkeze koyan yeni gelişmeleri baltalamak için, kökü dışarda olan çirkin bir oyun oynanmaya çalışılıyor. Kimsenin şüphesi olmasın ki, ortaya konan bu oyun devletimizin gücüyle boşa çıkartılıyor. Son 24 saatte hem sosyal medya hem de sahada onlarca provokatör tespit edilip yakalanmıştır. Devletimiz güçlüdür, gereği yapılmaktadır. Sizden ricam, resmi kurumlarımız harici hiçbir açıklamayı baz almayın, sükûnetinizi koruyun.”

“Kin ve nefreti artırıcı söylemlere prim vermeyin”

Gaziantep Valiliği, Kuzey Suriye'deki görüntülerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sözde misilleme olarak araçlara zarar verildiği iddiasıyla görüntüler yayınlanmaktadır. Hem şehrimizde hem de danışmanlık verdiğimiz El Bab'ta daha büyük bir olaya meydan verilmemesi adına konuyla ilgili ayrıntılar netleşene herkesin itidalli olmalarını ve bu tür kin ve nefreti artırıcı söylemlere prim vermemelerini istirham ediyoruz.”

Konya'da sokağa çıkan bir grubun Suriyeli bir bakkalı darp ettiği iddia edildi.

Haber Ara