Dolar

34,6416

Euro

36,4680

Altın

2.935,59

Bist

9.614,74

Geçici hükümetin 3 aylık icraatı

Türk siyasi hayatında bir ilk yaşanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin yenilenmesine karar verdi ve Türkiye'yi seçime taşıyacak 'Geçici Bakanlar Kurulu' oluşturuldu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-23 15:37:50

Geçici hükümetin 3 aylık icraatı

AA'nın haberine göre; Türk siyasi hayatında bir ilk yaşanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimin yenilenmesine karar verdi ve Türkiye'yi seçime taşıyacak "Geçici Bakanlar Kurulu" oluşturuldu. 7 Haziran seçimleri sonrasında gerçekleşen koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamayınca, geçici hükümet 28 Ağustos'ta göreve başladı.

Sokağa çıkma yasağı başlatıldı

Hükümetin 3 aylık görev süresince 2 kez Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, 4 kez de Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

88 gündür görev olan hükümetin gündeminde ülkenin önemli siyasi konuları yer aldı. Bunların başında PKK'ya yönelik Genelkurmay Başkanlığınca karadan ve havadan yürütülen terör operasyonları yapıldı. Aralarında Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Van ile Gaziantep gibi bazı illerin de bulunduğu bölgelerde PKK'lılara yönelik çok sayıda operasyon yürütüldü.    

Öte yandan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 21 savaş uçağıyla Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Baysan, Gara ve Zap kamplarındaki hedeflere yoğun hava bombardımanı düzenlendi.

Artan terör olayları nedeniyle Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantıları yapılırken, terör olayların yaşandığı bazı illerde sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatıldı.   

'Paralel Yapı'yla mücadele bu dönemde de sürdü

Terörle ve 'Paralel Yapı'yla etkin mücadelenin yaşandığı bu hükümet döneminde Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holdingin 23 şirketinde aramalar gerçekleştirildi. Koza İpek Holding ile bünyesindeki şirketlere ve Kaynak Holdinge de kayyum atandı. 

Türkiye tarihinde ilk kez G20 zirvesine ev sahipliği yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinden Türkiye, tarihinde ilk kez G20 Liderler Zirvesine Antalya'da ev sahipliği yaptı. Paris'te meydana gelen terör olayları, zirvede gündemin konusunu ağırlıklı olarak terör olaylarına çevirdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı, 105 branşa 37 bin kadro için öğretmen atamasını gerçekleştirdi. 

Bakanlar Kurulu kararıyla Bağ-Kur'lu ve sosyal güvencesi olmadığı için Genel Sağlık Sigortalısı (GSS) olan vatandaşların prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ve devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinden sağlık hizmeti almaları sağlandı.

Bağdat'ta kaçırılan 16 Türk işçisi de 30 Eylül'de serbest bırakıldı.

64. Hükümetin kurulması için 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi oldu. Seçim sonucunda AK Parti yeniden tek başına iktidar koltuğuna oturdu. 

Suriyeli sığınmacıların durumu da bu hükümetin üzerinde yoğunlaştığı konuların başında geldi. Çok sayıda Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye, bu konu hakkında Avrupa'da ve Amerika'da sorunun çözümü için temaslarda bulundu.

Teröristleri ihbar edene ödül yönetmeliği yayımlandı  

Geçici Seçim Hükümeti ayrıca önemli konularla ilgili mevzuat düzenlemeleri yaptı.

Buna göre, 31 Ağsutos'ta 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun Kapsamına Giren Suç Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara veya Yerlerinin yahut Kimliklerini Bildirenlere Para Ödülü Verilmesine Dair İçişleri Bakanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SON VİDEO HABER

Bitcoin kutlaması: Sokakta lokma dağıttı

Haber Ara