Gençlerin en sevdiği siyasetçiler açıklandı: Erdoğan mı ve İmamoğlu mu?

ORC Araştırma, gençler arasında en sevilen siyasetçileri belirledi. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu yer aldı.

2024-09-22 20:44:46

ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı son anket, gençler arasında en sevilen 10 siyasetçiyi ortaya koydu. 16-20 Eylül tarihleri arasında 17-29 yaş aralığındaki bin 950 katılımcı ile gerçekleştirilen ankette, "En sevdiğiniz siyasetçi kimdir?" sorusu soruldu. Verilere göre ilk iki sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı.

ERDOĞAN VE İMAMOĞLU LİSTENİN ZİRVESİNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç katılımcıların yüzde 21,9'u tarafından en sevilen siyasetçi olarak seçilirken, Ekrem İmamoğlu yüzde 17,4 ile ikinci sırada yer aldı. Bu sonuçlar, gençlerin tercihlerinde dikkat çekici bir denge olduğunu gösterdi.

MANSUR YAVAŞ VE ÖZGÜR ÖZEL İLK BEŞTE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gençler arasında yüzde 16,5 oranında destekle üçüncü sırada yer alırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel yüzde 10,6 ile dördüncü oldu.

BAHÇELİ VE FİDAN DA LİSTEDE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yüzde 9,1 ile beşinci, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise yüzde 7,2 ile altıncı sırada yer aldı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise yüzde 6,5 ile yedinci sırada bulunuyor.

GENÇLERİN TERCİHLERİ ÇEŞİTLİLİK GÖSTERİYOR

Listeye giren diğer isimler ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yüzde 5,3, CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül yüzde 3,7 ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu yüzde 1,8 oldu.

GENÇLERİN SİYASETTEKİ FARKLI TERCİHLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Anket sonuçları, gençlerin siyaset sahnesindeki çeşitli liderlere destek verdiğini ve siyasi görüşlerde geniş bir yelpazeye sahip olduğunu gösteriyor.

Narin’in annesi katili açıkladı!

İstanbul'da silahlı çatışma! Yaralılar var!

Yiğit Bulut'tan dikkat çeken paylaşım: Ali Koç'a gönderme mi?

Gençlerin en sevdiği siyasetçiler açıklandı: Erdoğan mı ve İmamoğlu mu?

Kuzey Irak'ta bir askerimiz şehit oldu! Cenazeye gelen yakınları kaza yaptı

İzmir'deki kirlilik uzaydan görüntülendi