GÜRZ-20 Operasyonu! PKK ya ağır darbe
31 ilde gerçekleştirilen terör operasyonlarında 176 şüpheli gözaltına alındı. Ruhsatsız silah ve örgütsel dokümanlar ele geçirilirken, yasa dışı gösterilere katılan şüphelilerin örgüte finans sağladığı tespit edildi.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-25 11:14:17

Güncelleme Tarihi: 2024-10-25 11:15:29

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 31 ilde PKK/KCK-PYD/YPG'ye yönelik gerçekleştirilen 'GÜRZ-20' operasyonu kapsamında 176 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız silah, uyuşturucu madde ve örgütsel doküman ele geçirildi.

31 İLDE EŞ ZAMANLI BASKINLAR

Bakan Yerlikaya'nın duyurusuna göre, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van illerinde düzenlenen operasyonlarda 176 terör örgütü mensubu gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE UYUŞTURUCU BULUNDU

Operasyonlarda, ruhsatsız tabanca, av tüfeği, uyuşturucu madde ve çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin terör örgütü içinde aktif olarak faaliyet yürüttüğü, örgüte finans sağladığı ve sosyal medyada propaganda yaptığı belirlendi.

YASA DIŞI GÖSTERİLERE KATILIM TESPİT EDİLDİ

Şüphelilerin, yol kapama, lastik yakma, taş atma, havai fişek ve molotofkokteyli kullanma gibi yasa dışı eylemlere katıldığı tespit edildi. Örgütün gençlik yapılanmasına dahil oldukları ve çeşitli gösterilerde aktif olarak yer aldıkları belirlendi.

MİLLETİN HUZURU İÇİN MÜCADELE SÜRECEK

Bakan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini belirterek, “Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.