İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonları hakkında açıklamada bulundu. "Gürz-43" operasyonları çerçevesinde 12 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini belirten Yerlikaya, terör örgütünün lojistik hazırlıklarının yok edildiğini vurguladı. Operasyonlar, geniş bir coğrafi alanda yürütüldü ve çok sayıda silah ile patlayıcı madde ele geçirildi. Jandarma Genel Komutanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda yapılan operasyonlarda, teröristlerin sakladığı silahlar ve patlayıcılar etkisiz hale getirildi.
OPERASYONLARIN GERÇEKLEŞTİĞİ BÖLGELER
Operasyonlar, Patnos, Sason, Genç, Hizan, Mutki, Lice, Şenyayla, Palu, Kemah, Şemdinli, Çukurca, Hakkari Merkez, Yayladere, Payas, Iğdır Merkez, Nusaybin, Ömerli, Dargeçit, Muş Merkez, Pervari, Şırnak Merkez, Beytüşşebap, Silopi, Uludere, Nazımiye, Pülümür ve Bahçesaray kırsalında gerçekleştirildi.
BÜYÜK MİKTARDA SİLAH VE PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlar sonucunda, 5 kilogram patlayıcı madde, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 24 adet el bombası, 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet RPG-7 roketatar silahı, 1 adet M16 piyade tüfeği, 1 adet bomba atar, 86 adet roketatar mühimmatı, 8 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 5 adet dürbün ve 8 bin 903 adet çeşitli mühimmat ele geçirildi.
DHA