Hainlere inat, TUSAŞ üretime hız kesmeden devam ediyor
'Hainlerin saldırısına karşı gök vatan gökyüzünde mesajını verdi: TUSAŞ mühendisleri üretime ara vermeden 'Hainlere inat daha fazla çalışacağız' dedi.'

Oluşturma Tarihi: 2024-10-25 08:38:03

Güncelleme Tarihi: 2024-10-25 08:40:48

TUSAŞ tesislerine düzenlenen hain terör saldırısının ardından mühendislerden gelen "Hainlere inat daha fazla çalışıp, daha fazla üreteceğiz" mesajı, ülke çapında yankı buldu. TUSAŞ çalışanları hız kesmeden üretim ve geliştirme süreçlerine devam ederken, milli projeler olan HÜRKUŞ, HÜRJET, GÖKBEY ve ATAK sistemleri gökyüzünde bir kez daha güven mesajı verdi. Türkiye genelindeki havalimanlarında ise alarm seviyesi yükseltildi.

'GÖK VATAN'DAN MESAJ VERİLDİ

Dün sabah saatlerinde TUSAŞ tesislerinden havalanan yerli ve milli sistemler, gökyüzünde arka arkaya uçuşlar gerçekleştirdi. Türkiye'nin ilk genel maksat helikopteri GÖKBEY ve eğitim uçağı HÜRKUŞ ile HÜRJET'in ardı ardına gökyüzüne yükselmesi, saldırıya güçlü bir cevap niteliği taşıdı. Ardından, ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri ile T70 Genel Maksat Helikopteri de aynı mesajı verdi.

ARA VERMEDEN İŞ BAŞI

Saldırıya rağmen TUSAŞ personeli çalışmalarını hız kesmeden sürdürdü. Personel, "Hainlere inat daha fazla çalışıp daha fazla üreteceğiz" diyerek tesislerdeki üretim süreçlerine devam etti. TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, "Bu saldırılar milli savunma sanayisindeki kararlı duruşumuzu engelleyemez. Ülkemizin geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA ŞEHİTLER İÇİN ANMA TÖRENİ

İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda şehitler için bir anma töreni düzenlendi. Törende, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da hazır bulundu. Şehitlerin fotoğrafları ekrana yansıtılarak derin bir saygı duruşunda bulunuldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KARARLI MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı BRICS Zirvesi'nde Türkiye'ye taziye mesajı gönderen ülkelere teşekkür etti. Erdoğan, "Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir" diyerek Türkiye'nin terörle mücadeledeki azmini yineledi.

Şehitlerimizden Destansı Hikayeler

KANSERLİ ÇOCUKLARIN UMUDUYDU

Şehit Zahide Güçlü Ekici (37), TUSAŞ'ta makine mühendisi olarak görev yapıyordu. Evlilik yıldönümünde çiçeğini almak için kapıya inmişti ki hain saldırıda şehit düştü. 8 yaşındaki kızına kanser teşhisi konulan Ekici, hastanede tedavi sürecinde hem kendi kızı hem de diğer çocuklar için umut ışığı olmuştu.

BENİM EŞİM KAHRAMAN

TUSAŞ'ta güvenlik görevlisi olan şehit Atakan Şahin Erdoğan (42), mesai arkadaşlarını kurtarmak için kendini feda etti. Eşi Pınar Erdoğan'ın sözleri ise yürekleri dağladı: "Benim eşim kahraman. Kızlarıma nasıl söyleyeceğim, bilmiyorum." Erdoğan, yıllardır "şehit olma" arzusunu dile getirmiş, bu hain saldırıda şehit olmuştu.

İŞİYLE GURUR DUYARDI

Şehit Cengiz Coşkun (40), TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisiydi. Görevini büyük bir gururla sürdüren Coşkun, sosyal medyada TUSAŞ'ın ürettiği uçakları paylaşmaktan gurur duyardı.

Havalimanları Alarmda!

TUSAŞ'a yapılan saldırının ardından Türkiye genelindeki tüm havalimanlarında güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Araçlar detaylı aranırken yolcuların kimlik kontrolü yapıldı.

İKİ TERÖRİST DE PKK ÜYESİ ÇIKTI

TUSAŞ'a saldırıyı düzenleyen erkek terörist ‘Rojger' kod adlı Ali Örek, kadın terörist ise Mine Sevjin Alçiçek olarak belirlendi. Her iki saldırganın da PKK üyesi olduğu tespit edildi.

59 TERÖRİST YOK EDİLDİ

TUSAŞ saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT, PKK hedeflerine yönelik operasyon düzenledi. Irak ve Suriye'deki PKK hedeflerine yönelik hava harekatında 59 terörist etkisiz hale getirildi.