Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

Hakan Fidan: İsrail İran'ı savaşa çekmek istiyor

Hakan Fidan, İsrail'in İran'ı savaşa çekme niyetini belirtti, bölgedeki gerilimin büyük tehlike arz ettiğini vurguladı. Tüm dikkatler, İsrail'in tehlikeli eylemlerine çevrildi!

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-19 13:11:14

Hakan Fidan: İsrail İran'ı savaşa çekmek istiyor

İstanbul'da düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Fidan, "Bölgemiz son derece büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bulunmaktadır" ifadesini kullandı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun bölgede yeni cepheler açmaya çalıştığını dile getiren Fidan, İran'ı da bu gerilim içine çekme çabalarının göz ardı edilmemesi gerektiğini aktardı. "Savaşın tüm bölgeye yayılma riski asla hafife alınmamalı. Küresel düzeyde çok ciddi yansımaları olabilecek bir gerilimin içindeyiz... Biz Türkiye olarak bölgemizde savaş istemiyoruz" dedi.

İSRAİL'İN EYLEMLERİ BÜYÜK TEHLİKE

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi de toplantıda söz alarak, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarına dikkat çekti. Arakçi, "İsrail'in eylemleri bölgeyi barış ve güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atabilecek bir barut fıçısına çevirdiğini" belirtti. "Biz barıştan yanayız ancak her türlü senaryoya da hazırız" şeklinde konuştu.

HAYAT KURTARMA YARDIMLARI GÜNDEMDE

Fidan, ayrıca Gazze'ye insani yardımlar konusunu ele aldıklarını, bu bağlamda 30 tırın bölgeye ulaştığını ifade etti. Görüşmelerde ateşkes ve Filistin iç uzlaşısının öneminin de vurgulandığını belirten Fidan, "Filistin iç uzlaşısının çok önemli ve stratejik olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

SON VİDEO HABER

Sağlık çalışanından ifşa videosu: 'Resmen cinayet işliyorlar'

Haber Ara