Dolar

34,0494

Euro

37,6421

Altın

2.742,67

Bist

9.699,56

Hakan Fidan: Oyun oynamıyoruz, İsrail'in sahipleri tasmasını eline alsın

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Mısır'ın başkenti Kahire'de Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında İsrail ve ABD'yi sert sözlerle hedef aldı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-08-05 20:34:41

Bakan Fidan'ın ortak basın toplantısındaki açıklamalar şu şekilde:

Bu sabah Sisi tarafından kabul edildim. Kendisini en kısa sürede Ankara'ya beklediğimizi ifade ettim. İkili ilişkilerimizi güçlendirmek için çalışacağız. Vahşetin durması için neler yapabiliriz onları konuştuk. Netanyahu barış istemiyor. İsmail Haniye suikastı bunun göstergesidir. İsrail ateşkesin başmüzakerecesini suikastla şehit etti.

İsrail saldırıları büyük tehdit. Netanyahu'ya 'dur' denilmezse tüm dünya ağır bedeller öder. Batı üç maymunu oynuyor. Netanyahu'nun olması gereken yer kongre değil, sanık sandalyesidir.

"TASMASINI ELİNE ALMALI"

Artık tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı. Bölge daha fazla İsrail provokasyonunu kaldıracak durumda değildir.Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyamızı çarşamba günü Lahey'de sunacağız.

Bölgemizdeki her türlü barışçıl adımları atmakta kararlıyız. Şu ana kadar yapılan takasların en büyüğüydü, bu güvenin yansıması.

"BATI MORAL ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KAYBETTİ"

İsrail'in yaptığı her kötülüğün ABD'nin arkadan süpürmeye çalışması kabule edilebilir değildir. Batı her türlü moral üstünlüğünü bu coğrafyada kaybetmiştir.

İsrail'in yaptığı her türlü kötülüğü Amerika'nın arkadan süpürmeye çalışması, hafifletmeye çalışması, kabul edilebilir bir 'pattern' olmaktan çıkmıştır. Artık tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı. Bölge daha fazla İsrail provokasyonunu kaldıracak durumda değildir. Bunun altını çiziyorum. Bu uyarılarımıza kulak versinler. Bölgenin evlatları olarak, bölgenin insanları olarak bunu söylüyorum."

Haber Ara