Hakkari-Van kara yolunda meydana gelen kazada Star Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsü ile yakıt tankeri çarpıştı. 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır olmak üzere 8 kişi yaralandı.
YOLDA CAN PAZARI: OTOBÜS VE TANKER KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI
Hakkari'de yaşanan korkunç kazada, Star Diyarbakır firmasına ait 34 SD 0721 plakalı yolcu otobüsü, Ramazan Güven yönetimindeki 65 ABA 951 plakalı yakıt tankeriyle Sarıtaş köyü yakınlarında çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle olay yerinde büyük panik yaşanırken, kazada 9 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye, AFAD ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Kazanın ardından olay yerinde müdahale başlatan ekipler, araçlarda sıkışan yolcuları kurtararak sağlık birimlerine teslim etti.
YAKIT TANKERİNİN SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ
Ağır yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılan yakıt tankeri sürücüsü Ramazan Güven, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Güven'in hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yaralanan diğer 8 kişi ise Yüksekova ve Başkale ilçelerindeki hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralıların tedavisi sürerken, bazılarının durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI, KAZA YERİNDE İNCELEME YAPILDI
Kaza sonrası bölgede trafik kontrollü şekilde sağlanırken, yetkililer olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yol güvenliği sağlanırken, araçların çekilmesiyle trafik normal akışına döndü.
Yetkililer, "Kazaya ilişkin teknik inceleme devam ediyor. Tanık ifadeleri ve kamera kayıtları inceleniyor" açıklamasını yaptı.
BÖLGEDEKİ VATANDAŞLAR PANİK YAŞADI
Kaza sırasında yoldan geçen sürücüler ve köylüler büyük korku yaşadı. "Çarpışmanın sesi kilometrelerce uzaktan duyuldu" diyen görgü tanıkları, yardım çağrıları sonrası bölgeye çok sayıda ekibin ulaştığını aktardı.
Kazanın yaşandığı Sarıtaş köyü çevresi, geçmişte de benzer kazalara sahne olmuştu. Uzmanlar, bu bölgede trafik düzenlemesi yapılması gerektiğini daha önce de dile getirmişti.