Hastane sahipleri ve sağlık çalışanları yenidoğan çetesiyle suçlanıyor
'Yenidoğan çetesi' vakası, sağlık alanında yaşanan ciddi ihmal ve kötü yönetim örnekleriyle dolu. Olayın yargıya taşınmasıyla birlikte, kamuoyunun bu tür sorunlara karşı daha duyarlı hale gelmesi bekleniyor. Sağlıkta şeffaflık ve etik kuralların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği açıktır.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-19 11:03:34

Güncelleme Tarihi: 2024-10-19 11:05:37

İstanbul'da, bebeklerin ölümlerine sebep olan ve anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan 'Yenidoğan çetesi' gün yüzüne çıktı. İddianameye göre, 47 şüpheli arasında doktorlar, hemşireler, başhekimler ve hastane sahipleri yer alıyor.

İDDİANAMEDE YER ALAN İSİMLER

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, iddianamede 19 hastane ve sağlık şirketi de suçlamaların hedefinde. Öne çıkan şüphelilerden bazıları ve suçlamaları şöyle:

1. AHMET ATİLLA YILMAZ 2. ALİ AKSU 3. ALİ DİRİK 4. AYŞE MÜZEYYEN YURTOĞLU 5. BAHAR KANIK 6. CAFER AKDUR 7. CANSU AKYILDIRIM 8. FIRT SARI 9. GIIYASETTİN MERT ÖZDEMİR 10. İLKER GÖNEN

Bu iddialar, Türkiye'de sağlık sistemindeki çürümeyi gözler önüne seriyor. İddianamede adı geçenlerin yanı sıra, birçok hemşire, doktor ve hastane sahibi, devletin sağlık sistemine zarar vermekle suçlanıyor. Şüphelilerin, bebeklerin hayatına mal olan eylemleriyle ilgili soruşturmanın devam ettiği bildiriliyor.