Hayali satış: Ucuz sıfır araç vaadiyle dolandırıldılar
Zeytinburnu'nda oto tamirciliği yapan Mevlüt Gündoğdu, 15 yıllık arkadaşı tarafından ayrılan sıfır araç alma vaadiyle dolandırıldı. Şikayetin ardından, sıfır araç satışı vaadinde bulunan bir şüpheli hakkında 25 suç duyurusu olduğu ve kendi akrabalarının da hayali araç satışıyla dolandırıldığı ortaya çıktı.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-10 14:05:06

Güncelleme Tarihi: 2024-10-10 14:19:55

Tarayıcınız video oynatma özelliğini desteklemiyor.

Cevizlibağ'da oto tamirciliği yapan Mevlüt Gündoğdu, iddiaya göre; 15 yıllık eşinin ortağı tarafından sıfır araba yalanıyla dolandırıldı.

Gündoğdu, eşi bir otomotiv şirketinin satış biriminde çalışan arkadaşının, piyasada yer alan sıfır araç sahibinin genişlemesine dair söylenmesi üzerine yakın zamandanin de aracın alınmasına vesile oldu.

Aradan geçen aylar içerisinde araçların teslim edilmemesi üzerine davacı olan Gündoğdu, zararın 10 milyon liraya ulaştığını belirtti. Şikayetin ardından, araç satışında iddia edilen EK hakkında yaklaşık 25 suç duyurusu olduğu ve kendi akrabalarına hayali araç satışında bulunduğu iddiası ileri sürüldü.

'SIFIR ARACA SAHİP OLURSUNUZ TEKLİFİYLE GELDİLER'

Gündoğdu, arkadaşına güvendiği için sürekli para kazandığını belirterek, "Benim 15 yıllık arkadaşımdı. Eşi de ünlü bir otomobil firmasında satış bölümünde filo bölümünde çalışıyordu. Bize filo üzerinden sıfır araç vermek vaadiyle, '50 bin lira aşağı sıfır bir araca sahip olursunuz' diye, Biz böyle bir teklifle geldik, genel olarak 15 yıldan beri tanıdığımız için, sonuçta ailemize girdik için bir güven oluştu, bunları dolandırmazlar dedik ama içeriği maalesef öyle değilmiş. Kontrol edildi, araçlar geldi, hep sürekli bir mazeret oldu, böyle oldu, çizelge yapılıyor, ruhsatı çıkıyor, sigortalı mazeretiyle bizi oyaladılar. Sürekli olarak para talep ettiler. Teslim etmediler ki, 'Araçları teslim ederse, bedelini ödemeniz gerekir', araç bedelini kapattıktan sonra dediler ki, 'Arabaların ruhsatları geliyor', onun için ayrı bir ücret istediler. 'Arabaların sigortaları yapılacak', onun için ayrı bir ücret istiyorlardı. Hep bir mazeretle bizi oyaladılar ve araçlarımızı kiraladılar. Bizi dolandırdılar" dedi.

'30 MİLYONA YAKIN ZARARIMIZ VAR'

Dolandırıcılık miktarının 150 milyon TL'yi bulduğunu ifade eden Gündoğdu, "Burada ortalama 45-50 kişi var dolandırılan. Kendi öz akrabalarını, kuzenlerini dahi dolandırmışlar ve biz bunlardan sonradan öğrendiklerini. Zamanla birbirlerini başkalarını buldu. Telefonunu buluyor, hep aynı çevre, büyük bir çevre var bunun etrafında, kim varsa eksikleri toparlamışlar, dolandırmışlar. Tamamen tanıyoruz herkesi ama kimsenin bu işe girdiğini bilmiyor, herkesin bildiği şeyleri var. 45-50 kişi diye kusuru olan, ortalama miktarlar da çok yüksek. 40-50 milyon lira civarında, bugünün parasıyla 100-150 milyon lira civarında bir para. Şahsi olarak benim çevremde 30-40 kişi araç almak istedi. Bizim 10 milyon lira gibi bir zararımız var ve bu 2022'nin bugünün parasıyla 30 milyona yakın bir zararımız var. Arkadaşım, akrabam, herkese bana güvenerek paralarını verdiler. Biz paraları yere gönderdik. Herkesin mağduriyetini bir şekilde giderdik ama bizim mağduriyetimiz maalesef giderilmiyor" şeklinde konuştu.

'EVRAKTA SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIKTAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Avukat Kürşat Ömer Karaman ise şüpheliler tarafından sahte fatura ve dekont sunulduğunu belirterek, "Mağdurlardan Mevlüt Gündoğdu bizzata başvurdu, şekilde şekilde dolandırıldığını bize izah etti. Biz de evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık eylemlerinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yargılama sırasında Asliye Ceza Mahkemede devam eden biz şikayetleri sonrasında burada birden fazla kişinin hakkında şikayetçi olduğunu öğreniyoruz. Faturalar sunulmuş, dekontlar sunulmuş ama bu dekontlar, faturalar gerçek olmadığı için bayiden araç teslimi müştekilere yapılmamıştır. Şüphelilerin yargılaması yapılan Asliye Ceza mahkemelerinde olduğu gibi devam etmektedir. Sonuna kadar hukuki haklarımızı kullanacağız. En ağır şekilde cezalandırmaları için zenginliğin korunması" kullanıldı.
DHA