Dolar

34,1009

Euro

38,0991

Altın

2.881,40

Bist

9.900,25

Hayati İnanç hakkında ‘Adnan Oktar örgütüne yardım’dan suç duyurusu

Adnan Oktar örgütü davasında yeni bir gelişme yaşandı. AKP MKYK üyesi Hayati İnanç hakkında “Adil yargılamaya etki etmeye teşebbüs” ve “Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütüne yardım” iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

10 Ay Önce Güncellendi

2023-12-12 12:14:58

Hayati İnanç hakkında ‘Adnan Oktar örgütüne yardım’dan suç duyurusu

Adnan Oktar örgütü mağdurları, yerel mahkemede verilen ilk kararı bozan ve çok sayıda örgüt üyesini tahliye ettiren eski İstanbul BAM 1. Ceza Dairesi Heyet Başkanı Reyhan Yaman ile üyeler Derya Bayburtluoğlu ve Ahmet Mahnaoğlu'nu Mart 2022'de Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) şikayet etmişti.

Suç duyurusu dilekçesinde, dairenin örgütü aklamak için mahkumiyet hükümlerinin bozulduğu, daire başkanının ise dosya sanıkları ile ‘dolaylı ilişki' içinde bulunduğu öne sürülmüştü.

14 Aralık 2022'de ise müşteki avukatları HSK'ya yeni bir şikayette bulunmuştu. Dilekçede, istinaf heyeti başkanı ve başsavcı vekili olan eşinin; Yargıtay, HSK ve Adalet Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaparak, açılan soruşturmayı akamete uğratmaya çalıştıkları belirtilmişti.

DAVAYLA İLGİLİ YENİ GELİŞME

Öte yandan davayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Adnan Oktar suç örgütü davasına müşteki olarak katılan örgütün eski üyelerinden Özkan Mamati ve Fırat Develioğlu, AKP MKYK üyesi Hayati İnanç hakkında “adil yargılamaya etki etmeye teşebbüs ve Adnan Oktar suç örgütüne yardım” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Avukat Eser Çömlekçioğlu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde “Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün işlediği suçlar, karanlık yapısı ve uzun yıllar boyunca yargı üzerindeki etkisi ortaya konulmuştur. Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü yönetici ve üyeleri almış oldukları cezalara ilişkin istinaf kanun yoluna başvurmuş ve dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nce “incelemeye” alınmıştır. Önemle belirtmek isteriz ki dosyanın daireye tevdiinden bir süre sonra dairece verilen karar açıkça bir korsan karardır ve sadece örgütü aklayıp, tutuklu sanıkları tahliye etmeye yöneliktir. Kararın içeriği incelendiğinde hukukla ve hakkaniyetle bağdaşır hiçbir yanının olmadığı anlaşılmaktadır” denildi.

‘HAYATİ İNANÇ HSK ÜYELERİ VE ADALET BAKANLIĞI ÜST DÜZEY YETKİLİLERE BASKI YAPIYOR'

Şikayet konusu hakimler ve savcılar hakkında HSK'nın soruşturmasını neticelendirip dosyayı kovuşturma görevi gören HSK 2. Dairesi'ne tevdi ettiği belirtilen dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

“Müvekkiller tarafından edinilen bilgiye göre Ak Parti MKYK üyesi olan Hayati İnanç'ın yargılanması talep edilen hakim ve savcıları kurtarmak için başta HSK üyeleri ve Adalet Bakanlığı Üst Düzey yetkililerine baskı yapıp, ilgili kişileri ceza almaktan kurtarmak için girişimlerde bulunduğu öğrenilmiştir. Savcılığınızca da takdir edileceği üzere bu durum araştırılması elzem bir durumdur ve gerekli araştırmalar yapıldığında şikâyet edilenin kurduğu olağan dışı irtibatlar ortaya konulabilecektir.”

‘MAĞDUR ETTİĞİ KIZ ÇOCUKLARININ GÖZYAŞLARI İÇİN DÜNYAYI YAKARIZ'

Adnan Oktar operasyonunda görev alan Mali Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Furkan Sezer de “Bu dava siyaset ve ideolojiler üzeri bir dava dedik, ama bazıları bunu yanlış anlamış bir Ak Parti MKYK üyesi, CHP listesinden Adalet Bakanlığı'nın çok önemli bir kuruluna giren bir yargı mensubuyla birilerini kurtarmak için canhıraş şekilde koşturuyor. Efendilikten sıyrılmayayım diyorum ancak bu dava için, Adnan Oktar Suç Örgütünün mağdur ettiği kız çocuklarının bir damla gözyaşı için dünyayı yakarız. Ha bu arada başka günahlarınız da var önce Adnan Oktar ve avenesinin üzerindeki kanatlarınızı kıralım sonra sıra onlara gelecek, arsızlar” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Haber Ara