Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

Hiranur Vakfı, Tanzanya ve Kenya'da İcazet Törenleri Düzenledi!

Hiranur Vakfı, Tanzanya ve Kenya'da birçok yetiştirdiği hafız öğrenciler için icazet töreni düzenledi. Vakıf, talebelerine Mahmut Efendi Hazretleri’nin hayatını anlatan kitap dağıtımı, giyim dağıtımı ve yemek ikramında da bulundu.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-05 11:55:52

Hiranur Vakfı, Tanzanya ve Kenya'da İcazet Törenleri Düzenledi!

Dünyanın her yerinde hafızlar yetiştiren Hiranur Vakfı, son olarak Kenya ve Tanzanya'da icazet töreni düzenledi. Hafız yetiştirmenin önemini her açıklamasında vurgulayan Hiranur Vakfı yetkilileri, “Hayırlı insanlar topluluğuyla beraber olduğumuzun farkındayız. Bu topluluğun da, ilerleyen zamanlarda yüzlerce hafız yetiştireceklerini umut ederek bu icazet törenini şükürler olsun ki tamamlıyoruz.” dedi.

Binlerce hafız yetiştirdiler

Yetiştirdikleri hafızların sayısı her geçen yıl daha da artan Hiranur Vakfı, hiçbir öğrencisinden para almıyor! Aynı zamanda 800 üzeri öğrenciye ders veren Hiranur Vakfı, kendi bünyesinde birçok meslek grubunu da barındırıyor! Vakfa özel, bir günde 3000 ekmek üreten fırından terziye kadar her türlü tedariğin sağlandığı bu kurumda bir öğrencinin her eksiği düşünülüyor!

Öğrencilerin Haklı Gururunu Yaşıyorlar

Her öğrencisiyle birebir ilgilenen vakıf, ihtiyaç dahilindeki tüm temel gereçleri kendi bünyesinde sunuyor! Aynı zamanda sosyal aktiviteleri de ihmal etmeyen kurum, her öğrencinin kendi yeteneğine göre etkinlik planlamaktan da kaçınmıyor! Özellikle bir hafızın ortalama dört yılda bir yetiştiğine vurgu yapan dernek yetkilileri:

“Her öğrencimizin aynı zamanda sosyal hayatını da düşünmek hatta korumak zorundayız. Sonuçta bir hafız kolay yetişmiyor. Emek ve zaman gerekiyor. Onları korumak ve sosyal aktivitelerini sağlamak biz vakıf yetkililerinin borcudur.” dedi.

Haber Ara