Hürriyet’te kan kaybı sürüyor!

Doğan Grubu tarafından 2018 yılı içerisinde Demirören Grubu'na devredilen, Türkiye'nin en yüksek tiraja sahip üçüncü gazetesi Hürriyet'te kan kaybı sürüyor. Hürriyet’te 43 gazetecinin evine tebligat gönderilerek işten çıkarılmasına tepki olarak Ayşe Arman’dan sonra, bugün de yazar Jale Özgentürk istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

2019-11-04 14:27:36

Doğan Grubu tarafından 2018 yılı içerisinde Demirören Grubu'na devredilen, Türkiye'nin en yüksek tiraja sahip üçüncü gazetesi Hürriyet'te kan kaybı sürüyor.

Hürriyet'te 43 gazetecinin evine tebligat gönderilerek işten çıkarılmasının ardından peş peşe istifa haberleri gelmeye devam ediyor. Dün Ayşe Arman'ın istifasından sonra bugün de Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk istifa ettiğini sosyal medya hesabından paylaştı.

Özgentürk paylaşımında, “Referans, Radikal ve Hürriyet. 16 yıl önce geldiğim gruptan bugün ayrılıyorum. Her biri gazeteciliğin yüzakı arkadaşlarıma yapılanı hazmetmek zor. Gazeteciliğe ve gazeteciye saygı duyulacağı günler yakındır umarım” ifadesini kullandı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, gazete yazarları Ayşe Arman ve Gülse Birsel de gazete ile yollarını ayırmıştı.

Bazı gazeteciler hem işten çıkarmalara hem de süreçte uygulanan eve tebligat gibi yöntemlere tepki gösteriyor.

ÇALIŞANLAR NASIL VE NEDEN
İŞTEN ÇIKARILDI?

Gazeteciler işten çıkarıldığını evlerine gelen tebligat yoluyla öğrendi.

Tebligatta, "Yönetim kurulunun işletmesel kararı uyarınca iş akdiniz 25.10.2019 itibariyle feshedilmiştir. Bilginizi rica ederiz" ifadesi yer aldı.

Bu gazetecilerden bir bölümü, evlerine tebligat yoluyla bilgilendirme yapıldığını mesai için gazetede bulundukları sırada öğrendi.

Bazı gazeteciler ise işten atıldıklarından, kurumsal mail hesaplarının kapatılması sonucu haberdar oldu.

İşten çıkarmalar Perşembe günü de sürdü. Bazı gazeteciler durumu yine bilgisayar hesaplarının ve e-postalarının kapatıldığını görünce fark etti.

Ancak daha sonra iş akdi feshedilenler, bu kez İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne çağrıldı ve kendilerine yüz yüze bildirim yapıldı.

Halihazırda gazetede çalışanların tedirginlik içinde olduğu, bir taraftan ertesi gün yayınlanacak gazetenin hazırlıklarını yaparken, diğer taraftan da İnsan Kaynakları'ndan gelecek olası telefonun kaygısını yaşadıkları aktarılıyor.

Mersin ve Adana'da depremler kapıda mı?

Narin Güran cinayetinde şok gelişmeler

DEM Parti binasına silahlı saldırı: 2 gözaltı

CHP'li Edirne vekili istifa etti! Kaçak sigara krizi büyüyor

Sedat Peker parti mi kuruyor? İlk açıklama geldi!

Seren Serengil: Önce tarikat ve cemaatleri kapatacaklar