Dolar

34,2483

Euro

37,6237

Altın

2.915,48

Bist

9.031,64

İBB burs sonucu sorgulama nasıl yapılır? İstanbul senin uygulaması İBB burs sonuç sorgulama

İBB burs sonucu sorgulama nasıl yapılır? İstanbul senin uygulaması İBB burs sonuç sorgulama nereden yapılır?İstanbul Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerine burs desteği vermeye devam ediyor. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde İBB burslarına binlerce kişi başvuru yaptı. Başvuru sürecinin ardından değerlendirme sürecine geçildi. İBB Burs başvuruları İstanbul Senin uygulaması üzerinden dakikalar içinde yapılıyordu. Peki İBB burs sonuçları İstanbul Senin uygulaması üzerinden mi sorgulanacak?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-11-18 13:42:24

İBB burs sonucu sorgulama nasıl yapılır? İstanbul senin uygulaması İBB burs sonuç sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ikameti İstanbul'da olan ve maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencileri için burs desteği vermeye devam edecek. İBB burs başvuruları 26 Eylül 2022 tarihinde başladı ve 16 Ekim'de sona erdi. Ardından uzun bir değerlendirme sürecine girildi ve sonuçların artık açıklanması heyecanla bekleniyor.

İBB burs sonucu sorgulama nasıl yapılır?

İBB burs başvuruları için bu sene değişik bir uygulama hayata geçirildi. Önceleri Genç Üniversiteli sayfasından başvurular alınırken bu kez İstanbul Senin uygulaması üzerinden de İBB burs başvuruları alındı. Sonuçların açıklanmasına sayılı günler kala öğrenciler İBB burs sonucu nasıl ve nereden yapılır sorularına yanıt aramaya başladı. İBB burs sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçlar Genç Üniversiteli internet sitesinin sonuç açıklama kısmından ilan edilecek. İstanbul senin uygulaması İBB burs sonuç sorgulama

İstanbul Senin uygulaması üzerinden artık İBB ile ilgili her türlü işlemi yapmak mümkün hale geldi. İBB İstanbul Senin uygulamasından burs sonuçlarının da sorgulanabileceği tahmin ediliyor.

İBB bursu İstanbul Senin başvurusu nasıl yapılır

Eğitim yardımı başvurularınızı ve evrak işlemlerinizi web sayfamız gencuniversiteli.ibb.istanbul veya İstanbul Senin uygulamamız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Google Play ya da AppStore'dan İstanbul Senin uygulamasını indirip, Profil sekmesinden üyelik oluşturup, ana sayfada yer alan “Genç Üniversiteli” mini uygulamasını açarak başvuru yapabilirsiniz.
Bilgilerinizin doğruluğundan emin olun. Onaylamanız durumunda, başvuru sırasında beyan ettiğiniz evraklardaki bilgiler esas alınacaktır. İBB 2022-2023 burs sonucu ne zaman açıklanacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen üniversite eğitim bursuna başvurular bu sene her zamankinden fazla. Başvuru yoğunluğuna göre sonuçların Kasım ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyor. Geçen sene başvurular 5-22 Ekim tarihleri arasında alınmış ve sonuçlar ise ise 23 Kasım'da açıklanmıştı. İBB bursu ne kadar?

2022-2023 eğitim öğretim yılında İBB bursuna zam geldi. İmamoğlu tarafından açıklanan zam ile İBB burslarının yıllık 4 bin 500 TL olduğu açıklandı. İBB bursu 1. taksit ne kadar?

Bursların bu sene de 3 taksit halinde ödenmesi bekleniyor. Bursun birinci taksidi 1.500 TL olacak.

Kaç kişiye burs verilecek?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu burs desteği sağlanacak kişi sayısını da açıkladı. İmamoğlu "75 bin üniversite öğrencisine yıllık 4 bin 500 burs vereceğiz." dedi. İBB bursuna kimler başvurabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul'da ikamet etmesi *
Lisans veya ön lisans öğrencisi olmak
Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak
Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf /özel üniversitede %100 burslu okuyor olmak
Ara ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4,00 üzerinden 2,00 olması
Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak

Haber Ara