Dolar

38,1341

Euro

43,5334

Altın

4.082,87

Bist

9.317,24

Dolar

38,1341

Euro

43,5334

Altın

4.082,87

Bist

9.317,24

Dolar

38,1341

Euro

43,5334

Altın

4.082,87

Bist

9.317,24

İBB yolsuzluk dosyasında flaş gelişme

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında firari reklamcı Kaan Ketenci, KKTC'de yakalandı! 100 şüpheli arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da var. Soruşturma derinleşiyor, yeni gözaltılar gündemde!

2 Hafta Önce Güncellendi

2025-04-06 08:17:38

İBB yolsuzluk dosyasında flaş gelişme

İstanbul Büyükşehir Belediyesini hedef alan yolsuzluk soruşturmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Hakkında yakalama kararı bulunan reklam şirketi sahibi Kaan Ketenci, KKTC'de kıskıvrak yakalanarak İstanbul'a getirildi. Soruşturma, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da dahil olmak üzere toplam 100 şüpheliyi kapsıyor.

FİRARİ ŞÜPHELİ KAAN KETENCİ KKTC'DE YAKALANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında önemli bir gelişmeye daha imza attı. Reklam şirketi sahibi ve hakkında yakalama kararı bulunan Kaan Ketenci, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) tespit edilerek yakalandı.

Firari şüpheli, KOM Başkanlığı irtibat görevlisi ile Kıbrıs Polis Teşkilatının iş birliğiyle düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alındı. Yakalanmasının ardından Türkiye'ye getirilen Ketenci, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İMAMOĞLU DA DAHİL 100 ŞÜPHELİ HAKKINDA SORUŞTURMA

Soruşturma kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil olmak üzere 99 şüpheli hakkında ağır suçlamalar yöneltildi. Bu kişiler hakkında “suç örgütü yöneticiliği”, “suç örgütüne üyelik”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” ve “ihaleye fesat karıştırma” gibi çok sayıda suçtan işlem başlatıldı.

Başsavcılık, yürüttüğü soruşturmada kamu kaynaklarının suistimali ve büyük çapta maddi zarar oluşturduğu iddialarını araştırıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, firari şüphelilerin peşine düştü ve ilk büyük yakalamayı Kaan Ketenci ile gerçekleştirdi.

KAAN KETENCİ, İSTANBUL'A GETİRİLDİ VE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kaan Ketenci, KKTC'de yakalanmasının ardından güvenlik güçlerinin eşliğinde İstanbul'a getirildi. Burada yapılan ilk işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ketenci'nin ifadesi alınacak ve tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verilecek.

Soruşturmanın ilerleyen günlerde daha da derinleştirilmesi beklenirken, kamuoyunun gözleri İBB'deki yolsuzluk dosyasına çevrildi. Soruşturmada başka firari şüphelilerin de olduğu, onların da izlerinin sürüldüğü belirtildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR, YENİ GÖZALTILAR YOLDA OLABİLİR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda büyük yankı uyandıran soruşturmada her adımı dikkatle takip ettiklerini vurguladı. Özellikle ihaleye fesat ve rüşvet dosyaları üzerindeki çalışmaların hızlandığı, yeni gözaltıların gelebileceği konuşuluyor.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, firari olarak aranan diğer şüpheliler için de uluslararası iş birliklerini devreye soktu. Yetkililer, “hiçbir firari sanığın cezasız kalmayacağı” mesajını verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara