Dolar

34,1086

Euro

38,1304

Altın

2.860,83

Bist

9.966,47

İçişleri Bakanı Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'komuta kademesi' tepkisi

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun TSK komutasına dair sözleriyle ilgili ise ''Bu hakaret kabul edilemezdir.' dedi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-12 13:54:33

İçişleri Bakanı Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'komuta kademesi' tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda düzenlenen '2022 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Komutanlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hem geçen seneyi değerlendireceklerini hem de bu yıl atılacak adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesine yönelik sözlerine tepki gösteren Soylu, şunları kaydetti:

"Ana muhalefet partisi Genel Başkanı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesine yaptığı hakaret, hakikaten milletimizi incitmiştir, bizleri incitmiştir ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan bu hakaret kabul edilemezdir. Ya kişisel bir problem vardır; bir ruh sağlığı problemi ya da obüslerin ortaya koyduğu gelişmişlikten ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesinden kaynaklanan, birilerinin hazımsızlığının sözcülüğü vardır. Bu kadar açık ve nettir. Bizim ordumuz şanlı bir ordudur. Bugün dünyanın dört bir yanında ay yıldızlı bayrağımızı, tarihimizi, bütün geleneklerimizi hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şanına, görev bilincine ve anlayışına hem de Türk milletinin ahlak ve karakterine göre yürütmektedir. Bu değerlendirmeleri kabul etmiyoruz, yok sayıyoruz, milletimizin sevgilisi olan Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan bu değerlendirmeleri, yapanların kendilerine aynen iade ediyoruz."

Toplantıda Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcıları ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Toplantıya Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın farklı bölgelerdeki komutanları da video konferans yöntemiyle katıldı.

Haber Ara