Dolar

33,9658

Euro

37,8238

Altın

2.820,64

Bist

9.679,23

İlk ders: 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması'

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim döneminde derslerin 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması” teması ile başlayacağını duyurdu.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-06 16:52:06

İlk ders: 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması'

Türkiye'de on binlerce öğrenci Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılı için son hazırlıklarını tamamlarken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı öncesi açıklamalarda bulundu.

Pazartesi günü 'Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'ne katılan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Pazartesi okullar 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması' açılış dersiyle başlayacak. Meslek ortaokulları açmayı planlıyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştireceğiz." dedi.

Tekin, şöyle evam etti: "Türkiye'nin her bölgesinde sektörün ihtiyaç duyduğu elemanı yetiştirmek için 4 yeni okul modelini hayata geçirmeyi gündemimize aldık."

Ağustos ayının sonlarına doğru okulların açılmasının erteleneceği iddiasına ilişkin konuşan Yusuf Tekin yaptığı açıklamada, 9 Eylül itibarıyla akademik takvimin başlayacağını ve bir ertelemenin söz konusu olmadığını belirtmişti.

Geçtiğimiz haftalarda Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bu yıl itibarıyla 1, 5 ve 9. sınıfları kapsayan her kademenin ilk sınıfında uygulanmaya başlayacağını belirtmişti.

Tekin, "Anadolu insanının, bütün Türk milletinin istediği, arzuladığı bir eğitim öğretim modeli ortaya çıkarmış olduk. Bize ait, bize ait olan değerleri çocuklarımıza vermek isteyen ve aynı zamanda da evrensel ilkelerle örtüşen bir model geliştirdik," demişti.

Haber Ara