İran, İsrail'e içi boş füzeler mi fırlattı?

İran, İsrail basınına göre Tel Aviv'e 500, İsrail ordusuna göre 200'e yakın füze fırlattı. Füzelerin yüzde kaçının isabet ettiği bilinmiyor. İran askeri tesislerin vurulduğunu duyurdu ancak İsrail bunu yalanladı. Öte yandan sosyal medyada paylaşılan çok sayıda fotoğraf ve videolarda İran'ın içi boş füzeler kullandığı iddia edildi.

2024-10-02 15:33:05

İran, dün gece çok sayıda balistik füze fırlattı. İsrail saldırı sonrası herhangi bir yaralı ve ölü olmadığını bildirdi.

Bu durum kafalarda soru işaretleri doğururken, "İran içi boş füzeler fırlattı" iddiaları sosyal medyada gündem oldu.

Arap sosyal medyasınadn paylaşılan bir fotoğrafta, Filistinli iki gencin saldırısıyla füze saldırısı kıyaslandı.

İçi boş füzelerden biri Batı Şeria'da caddede yürüyen bir Filistinlinin üzerine düşerek ölümüne sebep oldu. Güvenlik kamerasının kaydettiği saldırı anında tek ölen kişi bir Filistinli oldu.

Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, X'teki hesabından iddialara ilişkin fotoğraf ve videolar paylaşırken bazı kullanıcılar söz konusu görüntüler nedeniyle alay eden yorumlarda bulundu.

İsrail'in savunmasının ABD tarafından Irak'ta başladığı öne sürüldü.

Düşen füzelerden birinin üzerine çıkan insanların slogan attıkları görüntülendi.

ABD'nin Irak'taki üslerinden ilk müdahalenin gerçekleştiği belirtildi. İsrail'in savunmasına ABD tarafından Ürdün'de devam ettiği ifade edildi.

TRT Haber'e konuşan Savunma Sanayii uzmanı Kadir Doğan ise, İran'ın kullandığı füzelere ve İsrail savunmasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Demir Kubbe, İsrail'in katmanlı hava savunmasının en alt katmanı. Balistik füzeyi durdurmak onun görevi değil. İran bu kez balistik füzeler kullandı. Balistik füzeler için İsrail'in elinde Arrow var. Ayrıca Davud'un Sapanı (David's Sling) ve ABD yapımı Patriot'lar da İsrail'in hava kalkanı içinde yer alıyor. Tel Aviv, maliyet etkin bir sistemle ilerliyor. Boş bir araziye ya da can kaybına yol açmayacak noktaya düşecek düşman füzeleri öncelikli olmuyor. Ana hedef; yerleşim yerleri, askeri noktalar ve stratejik konumları korumak."

Cem Garipoğlu'nun mezarının etrafı kapatıldı

MSB: Ağrı'da 1 asker şehit

Yıldırım düştü, 30 koyun birden öldü

Avukat ve arkadaşı uyuşturucu ile yakalandı

Sinan Ateş cinayeti davasında karar açıklandı

Depremden tam 20 yıl önce ölüm korkusuyla toplantı yapmışlar