Dolar

34,0034

Euro

37,6684

Altın

2.743,67

Bist

9.899,62

İslamoğlu; Kadınların elini sıkmamak vicdansızlık

Mustafa İslamoğlu, kadınların elinin sıkılmamasına tepki göstererek, 'Yahu vicdansız. İki saniye tut be. Bırak da elin yansın yanacaksa.' açıklamasında bulundu.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-21 15:45:00

Katıldığı bir toplantıda kadınlarla tokaşlaktan imtina eden erkekleri vicdansız dindar olarak adlandırılan İslamoğlu, "Vicdansız dindarlık olur mu? Şu anda uydurulmuş din dediğim, büyük kitlelerin yaşamaya çalıştığı dindarlık vicdansız bir dindarlıktır. Düşünün ya çoğunuzun başına gelmiştir. Bizde yobazlık yıllarımızda başımıza geldi. Bir hanım efendi ile görüşürsünüz, hiç haberi de yoktur zaten. Bir devlet dairesindeniz veya hatırlı bir konumda hanımefendi gelir hem de şevkle gelir işinizi halletmek için elini uzatır. Aaa el havada. Nasıl bir vicdansızsınız? Siz nasıl bir vicdansızsınız? Tut ki senin dinine göre o ateş. Yahu vicdansız ateş olsa adam iki saniye tutar be! Bırak da elin yansın yanacaksa. Allah'tan kork be. Nasıl bir vicdansızsın sen, nasıl bir insafsızsın sen? Karşındakinin haysiyetini kırıyorsun. Onurunu, hatrını, gönlünü kırıyorsun. Dahası din hakkında öyle bir imaj veriyorsun ki o ondan sonra zaten din dedimi öh diyenler sınıfına girecektir. Siz nasıl bir vicdansızsınız? Bunu da din, bunu da takva diye adlandırmanız yok mu? Vallahi tüy dikiyor tüy. Vicdansız dindarlık olur, böyle olur en hafifi" ifadelerine yer verdi.

MUSTAFA İSLAMOĞLU KİMDİR?

Mustafa İslamoğlu, ilahiyatçı, yazar ve vaizdir. İslam düşüncesinde çağdaş yorumlarıyla tanınan İslamoğlu, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği yapmış ve İslam dininin çağdaş dünyadaki yorumlarını ve uygulamalarını eleştirel bir bakış açısıyla incelemiştir. Özellikle İslam'ın günlük hayata nasıl uygulanabileceği konusunda modern ve yenilikçi perspektifler sunmuştur.

Din ve toplum ilişkileri, çağdaş İslam düşüncesi ve farklı kültürel bağlamlarda İslam'ın yeri gibi konularda çalışmalar yapmıştır.

Haber Ara