İsmailağa Cemaati'nden iddialara yanıt!

Geçtiğimiz günlerde Timur Soykan imzasıyla BirGün’de “Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…” başlığıyla yayınlanan haber ülke gündemine oturdu

2022-12-08 12:37:11

Söz konusu habere göre; Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle evlendirdiğini iddia etti. H.K.G.'nin ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini söylediği öne sürüldü.

İsmailağa haberin hemen ardından bir açıklama yayınlayarak şahsın münferit olarak işlediği bir cürümün cemaati bağlamayacağını ve kendilerinin resmî-yasal nikâhı tavsiye ettikleri belirtildi.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın açıklaması şöyle;

“Mahmud Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû), Şeyhi Ali Haydar Ahıshavî (Kuddise Sirruhû) Hazretlerinin mirası olan hassasiyet ve vasiyetler doğrultusunda, resmî nikâh kıyılmaksızın dinî nikâh kıyılmasına kesinlikle müsaade etmemiş ve bu hususu cemaatine hem kendisi hem de yetiştirdiği hoca efendiler vasıtasıyla daima telkin ve tavsiye etmiştir.

Bu hassasiyetin hocalarımız ve cemaatimiz tarafından titizlikle muhafaza ve tatbik edildiği bugün de herkes tarafından açık ve net olarak bilinmektedir.

Medyada yer aldığı ve maksatlı olarak cemaatimizle irtibatlandırılmaya çalışıldığı görülen, nikâh hususunda zikrettiğimiz hassasiyetlerle bağdaşmayan birtakım iddia ve haberlerin Mahmud Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) ve cemaatimizle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

Münferiden gelişen çeşitli iddiaları cemaatimizle ilişkilendirmeye yönelik yorumlara itibar edilmemesi önemle ricamızdır. Kamuoyuna hürmetle duyurulur.” KARDEŞLERDEN AÇIKLAMA

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in çocukları, kardeşleri H.K.G'nin iddialarına yanıt verdi.

Selçuk Bayraktar'dan Lübnan açıklaması

İhbara giden polisler asansörde mahsur kaldı

Erkekleri Koruma Derneği'nden açıklama

Toz yüzünden komşu kavgası: 3 ölü

İş insanının kaybolduktan 140 gün sonra kuyuda cesedi bulundu

TOKİ'de peşin ödemeye yüzde 25 indirim