İsrail'in saldırılarına karşı Türkiye'nin adımları belirleniyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, İsrail'in Lübnan'a saldırıları ve Gazze'deki ateşkes çabaları gibi kritik konuları görüşmek için toplanıyor. Erdoğan, ABD'deki temasları hakkında kabineyi bilgilendirecek.

2024-09-30 10:42:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, başta İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları olmak üzere birçok önemli konuyu ele alacak. Toplantıda, İsrail'in bölgeyi savaşa sürükleyen stratejilerine karşı Türkiye'nin diplomatik ve askeri adımları değerlendirilecek.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI MASADA

Kabine toplantısının en kritik gündem maddesi, İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'ı hedef alan saldırıları olacak. Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Netanyahu yönetiminin savaşı genişletme stratejisine karşı Türkiye'nin atacağı diplomatik ve askeri adımlar belirlenecek. Gazze'de ateşkes sağlanması için Türkiye'nin uluslararası alandaki girişimleri ve İsrail'e yönelik baskı oluşturma çabaları da bu kapsamda değerlendirilecek.

ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ VE YENİ YASAMA YILI

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında ABD'de gerçekleştirdiği diplomasi trafiği ile ilgili bilgilendirme yapması bekleniyor. Ayrıca, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılı öncesi, TBMM gündemine taşınacak yasa teklifleri ele alınacak. Siber Güvenlik Başkanlığı ve sivil anayasa çalışmaları, toplantıda tartışılacak başlıca düzenlemeler arasında.

EKONOMİ VE ENFLASYONLA MÜCADELE

Ekonomi gündeminde, Orta Vadeli Program kapsamındaki hedefler gözden geçirilecek. Enflasyonun tek haneye indirilmesi için izlenecek stratejiler üzerinde durulacak. Yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konularında kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI

Toplantıda ayrıca terörle mücadele konusu geniş kapsamlı olarak ele alınacak. Yurt içi ve sınır ötesinde devam eden operasyonların son durumu değerlendirilecek, terörle mücadeledeki başarılar ve yeni stratejiler masaya yatırılacak.

Konya’da metrekaresi 9 dolara satılık ada

Balıkesir'de ölü bulunan evsizin cinayeti aydınlatıldı

Sinan Ateş cinayeti davasında yeni gelişme

Rahmi Koç, Koç grubunun iflaslarını açıkladı

Eşini öldürüp intihar etti

Aziz Yıldırım'dan Serhat Akın'a ziyaret