Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

İstanbul'a yeni taksi sistemi! Bakan Uraloğlu'dan açıklama

İstanbul'un en büyük sorunlarından olan taksi sorununun çözümüne ilişkin yeni bir adım atıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacaklarını bildirdi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-28 23:27:10

İstanbul'a yeni taksi sistemi! Bakan Uraloğlu'dan açıklama

İstanbul'da yıllardır süren taksi sorunu tepki çekmeye devam ediyor. Mgakentte taksiler ile ilgili yeni düzenleme geliyor.

Ekrem İmamoğlu yazılı açıklamasında, "İstanbul'daki taksi sorununun çözümünde önemli bir adım atıyoruz. Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı." ifadesini kullanmıştı.

İmamoğlu, değişiklik teklifinin 29 Ağustos'ta yapılacak Ulaşım Koordinasyon Merkezi, UKOME toplantısında gündeme gelip karara bağlanacağını belirtti.

Meclis kulislerinde yer alan bazı haberlerdeyse, hükümet yetkililerinin de kentteki taksi sayısını artırmaya yönelik yasa tasarısı üzerinde çalıştığı bilgisi verildi.

BAKAN URALOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından İstanbul'daki taksi probleminin çözümüne ilişkin paylaşımda bulundu.

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacağız." ifadesini kullanan Uraloğlu, şunları kaydetti:

"2 bin 500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı'nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyoruz."

GWF-_qlW4AECprk

Haber Ara