Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

İstanbul Boğazı'ndaki kaçak villa bugün yıkılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Vaniköy'deki izinsiz inşaattaki ruhsatsız ve kaçak yapıların bugün yıkılacağını açıkladı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-04 09:01:59

İstanbul Boğazı'ndaki kaçak villa bugün yıkılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın mühürlediği ‘Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki villanın kaçak eklentilerinin yıkımı, İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerimizin koordinesinde bugün gerçekleştirilecek.

1_749

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İBB yetki alanındaki villadaki kaçak inşaatın İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerimizce durdurulduğu hatırlatıldı. Kaçak yapılara ilişkin yıkımın yine il müdürlüğümüz koordinesinde bugün gerçekleştirileceği belirtildi.

2_858

Paylaşımda, “Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde bir takım izinsiz inşai faaliyetlerin gerçekleştiği tespit edilmiş ve ruhsatsız yapılar Bakanlığımızca mühürlenmişti. Tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskânlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerimiz koordinesinde bugün gerçekleştirilecektir” ifadelerine yer verildi.

"Ruhsatsız yapıları yıkmaya devam edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ejder Batur da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çevre, Şehircilik ve İklim DEğişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü olarak Dünya'nın İncisi İstanbul Boğazı'nı hiçbir mazerete sığınmadan korumaya devam edeceğiz" ifaderini kullandı.

Sorumluluklarını yerine getirmeyen yetkilileri uyardıklarını belirten Batur, "Gereğini yapmadıkları takdirde bu ruhsatsız yapıları yıkmaya devam edeceğiz" dedi.

TRTHaber

Haber Ara