Dolar

33,9792

Euro

37,6520

Altın

2.795,82

Bist

9.521,04

İstanbul Boğazı'ndaki kaçak villa ile ilgili yeni gelişme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Boğazı’nın en değerli noktalarından Vaniköy’de yapılan kaçak villa ile ilgili iki ayrı suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, sürecin titizlikle takip edileceği ifade edildi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-23 18:43:04

İstanbul Boğazı'ndaki kaçak villa ile ilgili yeni gelişme

Daha önce suç örgütü Adnan Oktar'a ait olan İstanbul Boğazı sırtlarındaki villanın bulunduğu alan, kaçak yapı soruşturmasıyla gündeme geldi.

2018 yılında yapılan operasyonda Adnan Oktar'ın Vaniköy'deki villasına da baskın yapılmış, Oktar polisten kaçmaya çalışmış ve yakalanmıştı.

Arazinin daha sonra bir Rus iş insanı tarafından satın alındığı ve yıkılan villanın yerine yenisinin inşa edildiği öğrenildi.

GVmluVZWIAAiaFn

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkisindeki alanda inceleme yaptı, imar kanununa aykırı bölümler tespit etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bölgedeki 2 yapının izinli olduğunu, imara aykırı eklemelerin ise 16 Ağustos'ta mühürlendiğini açıkladı.

Gündeme oturan villa hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı villa hakkında iki ayrı suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

GVmluVXXMAA8nNc

Açıklama, bakanlığın sosyal medya hesabından yapıldı.

“Ekiplerimizin, İstanbul ili Üsküdar ilçesi Vaniköy mahallesinde, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde yer alan bir yapıda yaptığı inceleme neticesinde, yapı inşaat izin belgesinin bakanlığımıza ibraz edilmemesi ve inşa faaliyetinin ruhsatsız olarak sürdürüldüğünün tespitiyle inşaat, bakanlığımız tarafından durdurulmuştu.” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu yapının; imar kirliliğine neden olduğu, Tescil Edilen SİT Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanları'nın zarar görmesine sebebiyet verme suçlarından bakanlığımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2 ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Süreç titizlikle takip edilmektedir.”

Haber Ara