Dolar

34,1457

Euro

38,2318

Altın

2.916,01

Bist

10.031,33

İstanbul'da 15 yaşındaki Suriyeli çocuk 12 kurşunla katledildi

İstanbul’da maskeli olduğu belirtilen silahlı bir grup, parkta oynayan 15 yaşındaki Suriyeli çocuğu 12 kurşunla katletti. Emniyet '5 şüpheli gözaltında, intikam saikiyle yapıldığı düşünülüyor' açıklaması yaptı.

1 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 10:24:50

İstanbul'da 15 yaşındaki Suriyeli çocuk 12 kurşunla katledildi

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 21 Eylül'de bir parkta arkadaşlarıyla oyun oynarken maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayan 15 yaşındaki Suriyeli Abdullatif Davvara hayatını kaybetti.

GYPc46wW4AAaQYd

12 kurşunla katledilen Davvara'nın ölüm sebebinin ırkçı saldırı olduğu iddia edildi.

EMİNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise cinayete ilişkin 5 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, 21 Eylül günü saat 21.00 sıralarında Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle'de meydana gelen olayda Abdullatif Davvara'nın ağır yaralandığı ve tedavi gördüğü hastanede aynı gün hayatını kaybettiği ifade edildi.

Davvara'nın parkta M.F.T. (18) ve A.O. (15) ile oturduğu sırada parka yaya olarak kafalarında kask olan iki kişinin geldiği belirtilen açıklamada, A.D'ye silahla ateş ederek olay yerinden uzaklaştıkları anlaşılan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada, olayı gerçekleştiren K.C.Ö. (18) ve F.C.U. (18) ile şüpheliler ve olayla ilgisi olan Ö.C.U. (20), R.K. (23) ve M.T'nin (18) gözaltına alındığı, 2 ruhsatsız tabanca ile 1 motosikletin ele geçirildiği bilgisi verildi.

Açıklamada "şüphelilerin maktul ile geçmişte kavga ettikleri, olayın intikam saikiyle meydana geldiğinin düşünüldüğü" ve "kasten öldürme" suçundan yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

AMCASI KONUŞTU

Karar gazetesinin aktardığı bilgiye göre, Abdullatif'in amcası Mustafa Davvara, Gaziosmanpaşa'da yaşayan bir esnaf olduğunu ve kimseyle bir sorunu olmadığını anlattı:

“Benden arkadaşlarıyla oyun oynamak için izin aldı. Berberden gelmişti. Ben de 15 dakika müsaade ettim. Kamera kayıtlarını izledik. Abdullatif'e saldıranlar simsiyah giyinmiş ve maske takmıştı. Ben bu bölgede esnaflık yapan biriyim. Kimseyle hiçbir kavgam, tartışmam yok. Yeğenim vurulduktan sonra kadın doğum hastanesine kaldırıldı ve orada gerekli müdahaleler yapılamadı. Sonrasında Başakşehir'de bir hastaneye sevk edildi ama artık çok geçti.”

Abdullatif'in bir tekstil fabrikasında çalışan annesi ve kardeşlerini 6 Şubat depremlerinde kaybettiği öğrenildi.

SON VİDEO HABER

Türkiye'den Lübnan'a yardım uçağı gönderildi

Haber Ara