İstanbul'da kar yağışı iki gündür aralıklarla etkiliydi ancak dün akşam kuvvetli rüzgarla birlikte bazı ilçelerde tipiye dönüştü.
Megakentin yükseklerinde çatılar, arabaların üzeri, parklar, ara sokaklar karla kaplandı.
SOKAKLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ
Şehrin yüksek kesimlerinde başlayan yağış ilerleyen saatlerde iç kesimlere doğru indi.
Cadde ve sokaklar karla kaplandı.
BAZI ARAÇLAR YOLDA KALDI
Yolda kalan araçların yardımına ilk olarak diğer sürücüler koştu.
Kış lastiği bulunmayan araçlar yolda kaldı.
Büyükçekmece'de bir sürücü mahsur kalınca aracın önündeki karları temizleyerek yokuştan çıkmaya çalıştı.
Peki İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?
İSTANBUL'DA BUGÜN KAR YAĞACAK MI?
Megakent İstanbul'da kar yağışının bugün de aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, İstanbul'da hava sıcaklığı bugün en yüksek 7 derece olacak.
Kent genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, zaman zaman kar yağışı etkili olacak.
Kentte öğleden sonra rüzgarın da etkisini artırması bekleniyor.
Bu nedenle Marmara Denizi için fırtına uyarısı yapıldı.
MARMARA DENİZİ'NDE FIRTINA UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu sabah saatlerinden itibaren Marmara Denizi'nde fırtına uyarısında bulundu.
Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Marmara'da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Fırtınanın, akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
YURT GENELİNDE KAR VAR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Eskişehir, Çankırı, Konya, Muş ve Bitlis çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, Kastamonu kıyıları, Sinop, Samsun, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Mardin çevreleri ile Malatya'nın güney, Adıyaman'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis olayı bekleniyor.
Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENTİSİ
Yağışların, Sinop, Samsun, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Mardin çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı, Malatya'nın güney ve Adıyaman'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, yükseklerde tipi ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
AA, NTV