Dolar

38,4526

Euro

43,6781

Altın

4.061,61

Bist

9.404,31

Dolar

38,4526

Euro

43,6781

Altın

4.061,61

Bist

9.404,31

Dolar

38,4526

Euro

43,6781

Altın

4.061,61

Bist

9.404,31

İstanbul Pendik'te lokantaya kurşun yağmuru

İstanbul Pendik'te ortaklar arasında çıkan husumet kanlı bitti. Lokanta kurşunlandı, içerideki müşteri Koray İspir öldü, 2 kişi yaralandı. Azmettirici dahil 5 kişi gözaltına alındı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2025-04-15 11:17:28

İstanbul Pendik'te lokantaya kurşun yağmuru

İstanbul Pendik'te bir lokantada ortaklar arasında yaşanan alacak verecek tartışması ölümle sonuçlandı. Husumetli ortaklardan biri, lokantayı kurşunlattı. Olayda içeride müşteri olarak bulunan Koray İspir hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada saldırının planlı yapıldığı belirlendi. Güvenlik kamerası görüntüleri saldırının dehşetini gözler önüne sererken, olayla bağlantılı 5 şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi.

ALACAK VERECEK KAVGASI CİNAYETE DÖNÜŞTÜ

Pendik Yenişehir Mahallesi'nde bulunan bir lokantada 27 Mart 2025 gecesi saat 01.30 sıralarında silahlı saldırı yaşandı. Kimliği ilk anda belirlenemeyen kişilerce lokantaya ateş açıldı. Olay sırasında içeride müşteri olarak bulunan 40 yaşındaki Koray İspir kurşunların hedefi oldu ve yaşamını yitirdi. Saldırıda E.G. (29) ve Y.T. (45) isimli iki kişi de yaralandı.

Polisin olay yerinde yaptığı incelemede kurşunların dışarıdan açıldığı belirlendi. İlk etapta saldırganlara ulaşılamazken, Cinayet Büro Amirliği ekipleri kapsamlı bir soruşturma başlattı.

KAÇIŞ ANLARI KAMERADA, ARAÇ PLAKASI SÖKÜLMÜŞ

Ekipler, olay yerinde bulunan güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Görüntülerde bir otomobilin lokantanın önüne geldiği, ardından içindeki kişilerin araca ateş açtığı, çevredekilerin panikle kaçıştığı görüldü. Aracın plakasının sökülmüş olması dikkat çekti.

Yapılan teknik takip sonucunda kurşunlanan otomobilin, lokantanın ortaklarından birine ait olduğu ortaya çıkarıldı. Böylece olayın tesadüf olmadığı, alacak verecek meselesinden kaynaklanan bir husumetin sonucu olduğu belirlendi.

ORTAĞINI KURŞUNLATTI: POLİS DÜĞMEYE BASTI

Polis ekipleri, saldırının arkasında lokantanın iki ortağı arasında uzun süredir devam eden mali anlaşmazlık olduğunu tespit etti. İddialara göre ortaklardan biri, diğer aileyle yaşanan gerilimin ardından intikam almak için kendi lokantasını kurşunlattı.

Olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen A.G. (35) hakkında deliller toplanınca operasyon için düğmeye basıldı.

5 ŞÜPHELİ YAKALANDI, OTOMOBİL OTOPARKTA BULUNDU

Cinayet Büro Amirliği ekipleri düzenledikleri operasyonla olayda aktif rol oynadığı belirlenen 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında azmettirici A.G.'nin yanı sıra saldırıda silah kullanan M.S. (20), aracı kullanan Ö.K. (24), ayrıca olayla ilişkili M.B. (27) ve G.B. (32) yer aldı.

Saldırının gerçekleştirildiği otomobil ise bir otoparkta terk edilmiş halde bulundu. Araç, kriminal inceleme için emniyete çekildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği bildirildi.

HAYATI PAHASINA YEMEK: MASUM MÜŞTERİ VURULARAK ÖLDÜ

Yaşanan saldırıda hiçbir ilgisi bulunmayan Koray İspir, yemek yemek için gittiği lokantada yaşamını kaybetti. Cinayet Büro ekiplerinin ortaya çıkardığı planlı saldırı, İstanbul'da ticari ortaklıkların geldiği vahim noktayı bir kez daha gözler önüne serdi. Cinayetle sonuçlanan alacak verecek kavgası, kamuoyunda büyük infial yarattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara