İtiraflarını yazdı: 'Instagram yokken biz hiçmişiz'

Instagram'ın ne zaman açılacağı henüz belirsizliğini korurken, birçok bağımlı kullanıcının hali ifşa oldu. Instagram olmadan hayatına anlam veremediğini itiraf eden bağımlı bazı kullanıcılar itiraflarını köşe yazılarında paylaştı..

2024-08-09 08:48:52

Posta gazetesi yazarı Şirin Sever, henüz birkaç gündür kapalı olan Instagram'ın tutkulu bir kullanıcısı olarak düşüncelerini paylaştı.

"INSTAGRAM YOKKEN BİZ HİÇMİŞİZ"

Instagram yokken biz, biz değilmişiz! Bütün mevcudiyetimiz Instagram'dan paylaştıklarımız üzerine kuruluymuş. Yediğimizi, içtiğimizi, giydiğimizi, gezdiğimizi paylaşmadan bir hiçmişiz.

‘Sahi ne ara böyle olduk' sorgusundayım şu sıra kendimle.

"BUZDOLABI GİBİ AÇIP KAPATIYORUZ"

* Meğer çektiğimiz her fotoğrafı paylaşmak için çekiyormuşuz! Son 5 gündür hiç fotoğraf çekme isteğim olmadı mesela, şaşkınım!

* Döndük mü ‘çok politik' deyip burun büktüğümüz Twitter'a? Pardon X'e! Resmen kullanıyoruz X'i. Ama adam kullanır gibi. Gözümüz hala diğer tarafta. Bir X kullanıcısının dediği gibi; “Instagram'ı buzdolabı gibi açıp kapatıyoruz” sürekli.

"YENİDEN KİTAP OKUMAYA BAŞLADIM"

* Ne çok vaktimizi alıyormuş meğer şu meret! Sabah kalkar kalkmaz ilk işimiz Instagram turu yapmakmış. Gece onunla gözümüzü kapatmak. İnanır mısınız, kitap okumaya başladım yeniden! Sorun bende değil Instagram'daymış resmen!

* Instagram yokken TikTok'a bakayım dedim, Allahım nasıl bir çöplükmüş orası!! Belki yanlış bir algoritmadan yürüdüm bilmiyorum ama ‘taş yerinde ağırdır' dedim terk ettim o ortamı!

"HOOP BURASI INSTAGRAM DEĞİL" AYARI

* Instagram'dan X'e giden bazı influencer'ların tepkiyle karşılanmasına çok güldüm. “Hoop burası Instagram değil” diyerek millete ayar verenler oldu mesela. Ya neyi paylaşamadınız acaba?

* VPN falan indirmedim çünkü tek taraflı çabayla ilişki yürümez diye düşündüm, Instoş'un bana gelmesini bekliyorum sabırla.

* Bir de şunu iletmek isterim değerli devlet büyüklerine; eğer açmayacaksanız Instagram'ı, görüş günü gibi bir gün belirleyin de arşivimizi toplayalım. Naçizane her anımız orda kaldı da!

Sosyal medyada çıplak görüntü şantajı!

Kahramanmaraş 'fay raporu' sonuçları açıklandı

Kapadokya'da balon sepeti otomobille çarpıştı

BBP lideri Destici'den 'ASELSAN' çağrısı

Şırnak ve Mardin'de yıldırım düştü: 3 ölü, 6 yaralı

Yolcu otobüsünde oksijen tüpü paniği