Dolar

34,2575

Euro

37,6142

Altın

2.881,95

Bist

9.044,89

İzmir'de 'kutu tarikatı' ve 'şeytan' sembolleri

İstanbul Fatih’te 19 yaşındaki Semih Çelik’in, Ayşenur Halil’i ve İkbal Uzuner’i canice katletmesinin ardından cinayetin işlendiği Fatih surlarında yazan “Kutular sana hasta” ifadesinin İzmit’te de birçok pano, elektrik direği ve duvarda aynı işaretlerle yazılı olduğu ortaya çıktı. Sembollerin en az 7 aydır İzmit sokaklarında olduğu düşünülüyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-08 19:46:51

İzmir'de 'kutu tarikatı' ve 'şeytan' sembolleri

İstanbul Fatih'te 19 yaşındaki Semih Çelik'in, 4 Ekim'de iki genç kız olan Ayşenur Halil'i (19) ve ardından İkbal Uzuner'i (19) canice katletmesinin ardından cinayetin işlendiği Fatih surlarında yazan “Kutular sana hasta” ifadesi dikkatleri üzerine çekmişti. Surlardaki yazılar ve benzer sembollerin İzmit sokaklarında birçok noktada olduğu ortaya çıktı.

AYLAR ÖNCE YAZILMIŞ

Bu kapsamda panolar, elektrik direkleri ve duvarlar gibi birçok noktada sapkın kutu topluluğuna ait şeytan sembolleri tespit edildi. Bu yazıların aylar önce yapıldığı belirlendi. Tüm bu sembol ve yazılar şehirde büyük yankı uyandırdı. Hem sosyal medya hem de İzmitliler tarafından gösterilen tepkiler üzerine yazı ve şekillerin üstleri siyaha boyanarak kapatıldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili olarak araştırma başlatırken siber suçlar ekipleri harekete geçti. Bu sapkın yazıların kim ya da kimler tarafından yapıldığı araştırılıyor.

POLİS İNCELEME BAŞLATTI

Sembollerin görüldüğü noktada bulunan ve Nisan ayında kapanan Midyeci Ahmet'in önündeki telefon kulübesinde bugün görülen sembollerden en az 7 aydır bu durumun İzmit sokaklarında olduğu görüldü. Sembollerin en az 7 aydır İzmit sokaklarında olduğunun anlaşılması üzerine Siber Güvenlik ekipleri inceleme başlattı. Ayrıca Güvenlik Şube ekipleri de yazıların görüldüğü sokakta inceleme başlattı.

KUTU TOPLULUĞU NEDİR?

Kutu isimli sapkın topluluk, şeytana tapma olan satanizme dayalı mistik ve gizli doğaüstü güçler içeren bir kavram. Bu yapıdakiler, gizemli ritüelleri ve toplumdan izole yaşam tarzlarıyla bilinir. Anton LaVey tarafından 1966'da kurulan Şeytan Kilisesi'nden ilham alan Kutu topluluğu, hem ateist hem de teistik grupları kapsar, satanizmden beslenir. Küçük topluluklardan oluşurlar. Bu gruplar, gençlerin ilgisini çekmek için mistik ritüeller ve semboller kullanarak gizli ayinler düzenler.

Kaynak: özgürkocaeli.com

Haber Ara