İzmir Hastanesinde Taciz ve Şiddet Olayı
İzmir'de bir hastanede kadın doktora taciz ve şiddet uygulandı! Dr. İrem Sarıkaya, 'Böyle bir şey görmek çok acı,' dedi. Olayla ilgili iki kadın hasta yakını adliyeye sevk edildi.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-17 13:01:27

Güncelleme Tarihi: 2024-10-17 13:09:41

İzmir'de Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde, kadın doktor Dr. İrem Sarıkaya, hastanede yaşadığı talihsiz bir olayda hem taciz hem de fiziksel şiddete maruz kaldı. Yaşadığı dehşeti dile getiren Sarıkaya, "Kadına şiddetin bu kadar zirvede olduğu bir dönemde, canımızı bu kadar yaktığı bir dönemde böyle bir şey görmek çok acı," şeklinde konuştu.

Olay Nasıl Gerçekleşti?

Olay, Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Tahlil sonuçlarını almak isteyen Y.A. ve S.Ç. isimli iki kadın hasta yakını, acil servis doktoru İrem Sarıkaya ile nedensiz bir tartışma başlattı. Tartışmanın büyümesi üzerine, doktor Sarıkaya "Beyaz Kod" vererek durumu yetkililere bildirdi. Olayın ardından hastaneden uzaklaşan şahıslar, bir müddet sonra tekrar hastaneye gelerek doktor Sarıkaya ile karşılaştı.

FİZİKSEL ŞİDDET UYGULANDI

Hastaneye dönen Y.A. ve S.Ç., doktor Sarıkaya'yı darp etti. Dr. Sarıkaya, bu şiddet anında kafasının yere çarptığını, yüzünün tırmalandığını ve saçlarının yolunduğunu belirtti. "Birkaç defa kafamı yere vurdum, yerlerde sürüklendim, yüzüm tırmalandı," diyen Sarıkaya, yaşadığı korkuyu dile getirdi. Olayın ardından Sarıkaya, şahıslardan şikayetçi oldu. Y.A. tutuklanırken, S.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kadına Şiddetin Zirveye Ulaştığı Dönemde Yaşandı

Dr. İrem Sarıkaya, yaşadığı durumu "Kadına şiddetin bu kadar zirvede olduğu bir dönemde, canımızı bu kadar yaktığı bir dönemde böyle bir şey görmek çok acı," diyerek ifade etti. Hem kadın hem de doktor olarak yaşadığı bu durumu acı verici bulduğunu sözlerine ekleyen Sarıkaya, adaletin yerini bulmasını umduğunu belirtti.

Yaşanan Şiddet Olayı ve Sonrası

Olayın ardından Sarıkaya, yaşadığı fiziksel şiddetle ilgili yasal süreçlerin başlatıldığını ve kendisine şiddet uygulayan kişinin tutuklandığını bildirdi. Diğer şahsın ise adli kontrol şartıyla serbest kaldığı öğrenildi. Sarıkaya, hastane ortamında yaşanan bu tür olayların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.