Dolar

34,3260

Euro

36,3778

Altın

2.839,02

Bist

9.420,42

Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin 244 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-28 17:56:10

Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin 244 kişinin yargılandığı davada savunma yapan sanık eski üsteğmen Koçuk, "Darbe girişimini kim yaptı" sorusunu, "Darbe girişimini üst aklın maşası FETÖ yapmıştır" diye cevapladı.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşmada sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

Savunma yapan eski üsteğmen Fahri Koçuk, 2010'da mesleğine başladığını, olay öncesinde Jandarma Genel Komutanlığı Bilgi Sistem Dairesi Siber Savunma ve Güvenlik şubesinde üsteğmen rütbesiyle görev yaptığını dile getirdi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamı terör saldırısı olabileceğini düşünerek sistemleri kontrol etmek için görev yerine gittiğini belirten Koçuk, burada birliğe de terör saldırısı olabileceğini söyleyen bir yarbayın emriyle MP-5 silahı aldığını kaydetti.

Bir süre sonra çatışma başladığını anlatan sanık Koçuk, Başbakan Binali Yıldırım'ın "askeri kalkışma" olduğuna dair açıklamalarını görmesinden sonra şube müdürü Selim Baran'ın yanına gittiğini belirtti. Baran'ın kendisine, sistemleri kontrol ettiğini, olaya karışmamasını söylediğini aktaran Koçuk, sabah saatlerine kadar çalışma arkadaşları ile beklediğini öne sürdü.

Koçuk, sabah saatlerinde kışla içerisine gelen polisleri görmesinden sonra dışarı çıkarak teslim olduğunu ve darbe girişiminde bulunmadığını savundu.

Sanık Koçuk, "Darbe girişimini kim yaptı?" sorusunu, "Darbe girişimini üst aklın maşası FETÖ yapmıştır." diye cevapladı.

"YANLIŞ BİR İŞE KARIŞMADIM"

Savunma yapan eski yüzbaşı Sadık Çetin, olay akşamı çalışma odasında unuttuğu kişisel eşyalarını almak için birliğe gittiğini, ancak terör saldırısı olabilir denilmesi üzerine silah alarak kışla içinde beklemeye başladığını anlattı.

Bir müddet sonra silah seslerinin gelmeye başladığını ifade eden sanık Çetin, "Yanlış zamanda, yanlış yerde olmama rağmen yanlış bir işe karışmadım." savunmasını yaptı.

FETÖ üyesi olmadığını ileri süren Çetin, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Darbe girişiminden sonra odasında yapılan aramada telefon özelliği bulunan telsiz ele geçirildiği hatırlatılan sanık Çetin, telsizden habersiz olduğunu, başka birinin telsizi odasına bırakmış olabileceğini iddia etti.

Savunma yapan eski kursiyer teğmenler Tuğrul Satun ve Abdülbaki Kesimci de suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Davanın görülmesine 2 Ocak 2018 Salı günü devam edilecek.

SON VİDEO HABER

Bilzerian'ın Filistin çıkışına büyük destek

Haber Ara