Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Jeofizik Profesörü uyardı! İstanbul'da 2 ayrı deprem bekleniyor

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul’da iki büyük depremin beklendiğini ve bu depremlerin etkisinin 17 Ağustos’tan daha yıkıcı olabileceğini belirtti. Kanal İstanbul ve yoğun göç gibi faktörler riski arttırıyor.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-31 19:19:15

Jeofizik Profesörü uyardı! İstanbul'da 2 ayrı deprem bekleniyor

Jeofizik yüksek mühendisi Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da iki ayrı büyük depremin beklendiğini belirterek, "İstanbul depreminin etkisi 17 Ağustos'tan fazla olabilir" dedi. Ercan, Flashaber'e yaptığı açıklamada, İstanbul'a yoğun göç alınmasının bu durum üzerinde büyük bir etkisi olduğunu vurguladı. Kanal İstanbul projesinin de deprem riskini arttırdığını belirten Ercan, "Ana sıkıntı, çünkü riskli bölgelerde yapılaşmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Ercan, "Maalesef deprem bilimcilerin de bu işte payı var. 25 yıldır İstanbul'da deprem korkusu yaşatılıyor. Bunun üzerine halk, elindeki yerleri ucuz pahalı demeden satıp yeni yapılan yerleri satın alıyor," dedi.

Ercan, Gölcük depremi ile kıyaslama yaparak, "Şu an Gölcüğün dokuz katı insan düşüyor İstanbul'da metrekare başına. 1999 depreminden şiddeti daha küçük olsa da etkisi daha fazla olacak," ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki mevcut ekonomik sıkıntılar nedeniyle kentsel dönüşümün gerçekleştirilemeyeceğine dikkat çeken Ercan, "Bunun için boş arazi yok, şu anda boş arazilerde AVM'ler dikildi," diyerek, İstanbul'un gelecekteki depremler için hazır olmadığını belirtti.

Haber Ara