Dolar

33,9875

Euro

37,8516

Altın

2.822,03

Bist

9.616,47

Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem: Panik anları yaşandı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Adana ve Gaziantep gibi çevre illerde de hissedildi. Olumsuz bir durum bildirilmezken, uzmanlar daha büyük bir depremin beklenmediğini ifade etti.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-07 11:30:02

Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem: Panik anları yaşandı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de 5 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünün Pazarcık olduğunu ve 7 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkladı.

ADANA VE GAZİANTEP'TE DE HİSSEDİLDİ

Deprem, Adana, Gaziantep, Osmaniye ve Adıyaman gibi çevre illerde de hissedildi. Sabah saatlerinde gerçekleşen bu sarsıntı halk arasında büyük bir paniğe neden oldu. Vatandaşlar, panikle sokağa çıkarak yakınlarından "haber" almaya çalıştı.

VALİ ÜNLÜER: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, “Pazarcık ilçemizde 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.” dedi.

BAKAN KURUM: OLUMSUZLUK YAŞANMADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da bölgede herhangi bir olumsuz durum olmadığını belirterek, “Gelişmeleri anbean takip ediyoruz.” dedi.

HAFİF VE ORTA HASARLI BİNALAR İNCELENİYOR

Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer ise, “Köy muhtarlarından aldığımız bilgiye göre şu ana kadar "can" ve mal kaybı yaşanmadı. Hafif ve orta hasarlı binaların incelemeleri devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

AFAD: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Depremin ardından AFAD, saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. "Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dilekleri iletilirken, şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığı vurgulandı.

UZMAN TÜYSÜZ: DAHA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENMİYOR

Deprem sonrasında NTV yayınına bağlanan Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgede artçı depremler yaşanabileceğini belirterek, “5 büyüklüğündeki bir depremin 4'e varan artçılarının olması olağandır. Ancak daha büyük bir deprem beklemiyoruz.” dedi. Tüysüz, ayrıca hasarlı binalardan uzak durulması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

Haber Ara