Dolar

32,6468

Euro

35,3424

Altın

2.473,42

Bist

10.872,56

Kayseri'deki olaylarda 474 gözaltının 285’i sabıkalı

uriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin kontrolündeki kamu binalarına saldırılar yapılması ve Türk bayraklarının yakılması sonrası Gaziantep, Hatay, Kilis, Konya, Kayseri, İstanbul, Bursa gibi illerde Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan gruplar, Suriyelilere saldırdı. Bıçakla yaralanan Suriyelilerin olduğu saldırılarda bazı dükkanlar ve araçlar tahrip edildi. Olaylarla ilgili 474 kişi gözaltına alındı. Yerlikaya, gözaltına alınanlardan 285’inin göçmen kaçakçılığı, cinsel taciz, uyuşturucu, yağma, hırsızlık gibi suçlardan adli kaydı olduğunu açıkladı.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-07-02 22:20:45

Kayseri'deki olaylarda 474 gözaltının 285’i sabıkalı

Kuzey Suriye'de Türkiye'nin egemenliğindeki bölgelerde Türkiye'nin kontrolündeki kamu binalarına saldırılar ve Türk bayraklarının yakılmasının ardından Gaziantep, Hatay, Kilis, Konya, Kayseri, İstanbul, Bursa gibi illerde Suriyelilere saldırılarla ilgili 474 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltına alınan 474 kişiden 285'inin göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi birçok suçtan adli kaydının olduğunu açıkladı.

Yerlikaya, açıklamasında “Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım. Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve Milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir” ifadelerine yer verdi.

MSB Güler: “Kamu düzenini bozma girişimleri başarısız kılınacaktır”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de Bakanlık'ta TSK komuta kademesinin, bakan yardımcılarının ve birlik komutanlarının katıldığı video telekonferans toplantısında yaptığı konuşmada olayla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Suriyeli sığınmacılar konusunda son dönemde oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı ve artan gerilimler dikkatle izlenmektedir. Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren bazı unsurların kamu düzenini bozma girişimleri devletimizin tüm birimleriyle gösterdiği özverili çaba sayesinde başarısız kılınacaktır.”

Kayseri'deki olaylarda ilk tutuklama: İYİ Partili, Yeniçağ gazetesi Kayseri Temsilcisi

Önceki akşam (30 Haziran) Kayseri'de bir Suriyelinin, Suriyeli bir kız çocuğunu taciz ettiği haberinin duyulması üzerine Suriyelilerin yoğun yaşadığı Danişmentgazi Mahallesi'ne yapılan saldırılarla ilgili olarak Yeniçağ'ın Kayseri temsilcisi ve İYİ Parti Kayseri teşkilatından Hasan Mert Çakmak, halkı kin ve nefret suçuna teşvik ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çakmak'ın sosyal medya paylaşımlarında, olayların daha da alevlenmesine neden olabilecek ifadelerin bulunduğu iddia edildi.

Gaziantep'te bayraklarla sokaklara çıktılar

Kuzey Suriye'den gelen bu görüntülerin ardından Gaziantep'te ellerinde Türk bayrakları taşıyan kalabalık bir grup, tekbirlerle şehirde yürüyüşe geçti, bir Suriyelinin aracına tahrip edildi, Suriyelilerin yaşadığı mahallelerde sopalı gençler yürüdü.

Haber Ara