Dolar

32,5545

Euro

35,2341

Altın

2.465,85

Bist

10.539,40

Koç'un sol sponsorluğu: Yerleri öpen başbakan

Yunanistan'ın eski solcu başbakanı Alexis Çipras'ın, Koç Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasını 'Boyun eğmeyin' sloganıyla bitirmesi sosyal medyada gündem oldu.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-07-01 12:51:01

Koç'un sol sponsorluğu: Yerleri öpen başbakan

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Çipras'ın Koç Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde kullandığı sloganın alkışlarla karşılanması üzerine, solcu başbakanın ülkesinde görev aldığı dönemdeki icraatları hatırlattı...

"KOÇ SPONSORLUĞUNDA HAYBEYE SOLCULUK"

Eski Yunanistan Başbakanı Çipras, Koç Üniversitesi'nin mezuniyet törenindeki konuşmasını Türkçe olarak söylediği "Boyun Eğme" sloganıyla bitirmiş.

Peki, talebelere neye boyun eğmemelerini tavsiye ediyor solcu Çipras?

Sermayeye mi?

Olur mu hiç? Konuştuğu orman arazisinin orta yerine dikilmiş okul, küresel bağlantıları olan Türkiye'nin en büyük holdingine ait.
Böyle şeyler söyleyecek olsa yıllığı bilmem ne kadar olan özel üniversitenin mezuniyet törenine değil bir devlet okuluna giderdi değil mi?

Gerçi orada da kendisine "Gelip burada sol jargon parçalıyorsun ama iktidara geldiğinde bırak boyun eğmeyi, yerleri öptün" diye hatırlatan mutlaka çıkardı.

Zira Avrupa'nın para babaları, borç faizlerini ertelemesi karşılığında boynuna kıravat taktıkları Çipras'ı tepe tepe kullandılar.

Çipras da görev süresince kurtarma paketleriyle Yunanistan'ı AB Merkez Bankası ve IMF'den oluşan kayyuma teslim etti.

İşadamlarını zenginleştirdi, emekçilerin sosyal güvenlik ve emeklilik haklarını gasp etti. Temel gıda da KDV'yi yüzde 23'e çıkardı. Konut vergilerini ödeyemeyenlerin evlerinden kovulmasını öngören yasayı kabul etti. İsrail'le dostluk anlaşması yaptı. NATO'nun Yunanistan'ı açık bir üs haline getirmesiyle sonuçlanan işbirliğini derinleştirdi. Vs. vs.

Yetişse hiç şüphesiz Ukrayna'ya asker de yollardı.

Bu yeni sol harika bir şey dostum!

Haber Ara