Dolar

34,2856

Euro

37,5209

Altın

2.929,15

Bist

8.876,22

Köfteci Yusuf’un helal sertifikasıyla ilgili açıklama

Köfteci Yusuf’un helal belgesi tartışmalı! Domuz geni tespiti sonrası yapılan açıklamada, helal sertifikasının HAK onaylı olmadığı ve sınırlı ürünler için başka bir kuruluş tarafından verildiği bildirildi.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-13 22:40:00

Köfteci Yusuf’un helal sertifikasıyla ilgili açıklama

Köfteci Yusuf'un bazı ürünlerinde domuz geni tespit edilmesiyle ilgili gündemde olan iddialar üzerine, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) açıklama yaptı. HAK, Köfteci Yusuf'un helal belgesinin kendi akreditasyonları kapsamında olmadığını belirtti. Ancak, başka bir yerli kuruluş tarafından 15 Ağustos 2024 tarihinde yalnızca firmanın ana üretim merkezindeki kıyma ve et ürünlerine helal belgesi düzenlendiği ifade edildi.

HELAL BELGESİ KAPSAMI VE NUMUNE TESPİTLERİ

HAK tarafından yapılan açıklamada, helal belgesinin yalnızca ana üretim merkezindeki bazı ürünleri kapsadığı ve domuz geni tespitinin ise farklı restoran noktalarında yapılan numunelerde ortaya çıktığı belirtildi. Kurum ayrıca belgeyi düzenleyen kuruluşlardan resmi savunma talep ettiğini ve bu süreçte yerinde denetim başlattığını da ifade etti. "Helal belgelendirme kurumlarını titizlikle denetliyoruz" diyen HAK, ilerleyen dönemlerde de düzenli gözetim ve kontrollerini sürdüreceğini vurguladı.

Haber Ara