KONDA Genel Müdürü Ağırdır: CHP, 23 Haziran'da Kürtlerden aldığı desteği bir daha zor alır!
CHP’nin , Meclis’te sınır ötesi tezkereye ‘evet’ demesini değerlendiren KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, “CHP, 23 Haziran'da Kürtlerden aldığı desteği zor alır. Kürtlerin dünyasındaki duygusal kırılmaların ülkeye ve geleceğimize bir bedeli olacaktır” dedi.

Oluşturma Tarihi: 2019-10-22 16:02:39

Güncelleme Tarihi: 2019-10-22 16:02:39

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Türkiye'nin 9 Ekim'de Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı askeri harekât için gerekli olan sınır ötesi tezkereye CHP'nin Meclis'te ‘Evet' demesi ve 23 Haziran seçimlerinde Kürtlerden büyük oranda destek alan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun operasyona destek vermesini değerlendirdi. Ağırdır, “CHP, 23 Haziran'da Kürtlerden aldığı desteği zor alır” dedi.

Bekir Ağırdır, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine (Rojava) yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nın iç ve dış politikadaki yansımalarını, toplum üzerindeki etkisini 'Sayıların Dili'nde gazetecei Murat Sabuncu'ya değerlendirdi. 

T24'te yer alan habere göre; KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır,  "CHP, 23 Haziran'da Kürtlerden aldığı desteği zor alır. CHP'nin bu süreçteki pozisyon alışı, bu süreç bittiğinde CHP içindeki önceki arayışları ve gerilimleri yeniden tetikler. Kürtlerin dünyasındaki duygusal kırılmaların ülkeye ve geleceğimize bir bedeli olacaktır" diye konuştu.  

Rojava Kürdistanı'na yönelik harekâtının dış politika etkilerinin yalnızca Türkiye'nin politikalarından kaynaklanmadığını düşünen Ağırdır, "Bu hikâyeyi iç politika üzerinden okumak doğru mu emin değilim. Karşılıklı hatalar var. Bu kadar yalnızlaşmanın içinde tabii ki bizim politikalarımızın çok etkisi var. Ancak bugünkü noktada 'Bütün Batı ya da Arap ülkeleri, kendi ilkeleri çerçevesinde bize itiraz ediyorlar' diyemiyorum. Kimsenin 'Türkiye'de demokrasi var veya yok' diye meseleleri olduğunu sanmıyorum. Başka denge arayışlarının içindeki kendi gerilimlerini bu coğrafyada ihale ediyorlar" diye konuştu.

Harekâtın ve etkilerinin toplumdaki yansımalarını da yorumlayan Ağırdır sözlerini şöyle sürdürdü:  "Toplumda, Türk kimliğinin ürettiği 'milliyetçi' duygu kabarması olur. Harekât ayrıca kültürel ve siyasi kaygıları da körükler. Bir yandan da ekonomik krizin içindeyiz. İnsanların siyasi anlayışları fark etmeksizin hayata dair beklentileri ekonomi kaynaklı. İnsanlar gece yatarken gerçek sorunlarını düşünür. Milliyetçi duygular kabarır ama reel hayat ağır basar.”