Dolar

37,9821

Euro

41,1631

Altın

3.767,34

Bist

9.659,48

Dolar

37,9821

Euro

41,1631

Altın

3.767,34

Bist

9.659,48

Dolar

37,9821

Euro

41,1631

Altın

3.767,34

Bist

9.659,48

Konya'da 4 katlı bina çöktü; yetkililerden peş peşe açıklamalar...

Konya'nın Selçuklu ilçesinde zemin katı dükkan olan 4 katlı bina çöktü. Çökme öncesi gürültüyü duyup kaçan 2 kişi sağ hafif sıyrıklarla kurtulurken, enkaz altında olduğu sanılan 5 kişinin kurtarılması için çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Başsavcılık ve AFAD'dan peş peşe açıklamalar geldi.

2 Ay Önce Güncellendi

2025-01-24 22:35:00

Konya'da 4 katlı bina çöktü; yetkililerden peş peşe açıklamalar...

Selçuklu ilçesi Beyşehir Caddesi üzerinde zemin katında dükkanların bulunduğu 4 katlı bina, saat 20.10 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Çökme anı çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Çökme öncesi binadan yayılan gürültüyü duyup kaçan 2 kişi hafif sıyrıklarla kurtuldu.

İhbar üzerine kısa sürede adrese itfaiye, AFAD, belediye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağ olarak kurtulan 2 kişinin binada 5 kişinin bulunduğunu söylemesi üzerine ekipler, enkazda arama kurtarma çalışması başlattı. Enka içerisinde yol açmaya çalışan ekipler zaman zaman da hassas cihazlarla dinleme yapıyor.

531586

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çöken bina ile ilgili şu bilgiyi paylaştı:

“Bu akşam Konya Selçuklu ilçemiz Kılıçarslan Mahallesi'nde çöken binayla ilgili ihbar 112 Acil Çağrı Merkezine saat 20.05'te ulaşmış olup AFAD ve Belediye ekipleri 20.15'te bölgeye ulaşmıştır. Olay yerine İl AFAD Müdürlüklerimizden 99 personel 27 araç, İtfaiyeden 120 personel ile Emniyet, 112 Sağlık ve Belediye ekiplerimiz sevk edilmiştir.”

531583

AFAD: 200 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ, TAKVİYE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Olayla ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada, “Bugün akşam saatlerinde Kılıçarslan mahallesinde bir binanın çöktüğü bilgisi alınmıştır. Olay yerine AFAD, itfaiye, emniyet, 112 acil sağlık ve belediye ekiplerinden toplam 200 personel sevk edilmiş; ayrıca Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Antalya, Niğde, Aksaray, Karaman ve Adana AFAD il müdürlüklerinden ekipler görevlendirilmiştir.” denildi.

Olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Konya Valisi İbrahim Akın, “Şu anda arkadaşımız bütün imkanları kullanarak çalışmalarını yürütüyorlar. Öncelikle amacımız yapının içinde olduğu değerlendirilen vatandaşlarımızı bir an önce oradan çıkarmaktır. Yapılan incelemelerde hangi gerekçelerle çöktüğü belirlenecektir. Şu anda içeride kaç kişi olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz. İçeriden çıkan 2 arkadaşımızdan aldığımız bilgiler, kendi ailelerinden 5 kişinin içeride olduğu yönünde. Bunların dışında binada oturan var mı onları kontrol ediyoruz.” dedi.

531587

GÜRÜLTÜ ÜZERİNE ZİLLERE BASILIP BİNA TAHLİYE EDİLMEYE ÇALIŞILMIŞ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise “Binanın neden yıkıldığıyla ilgili bir bilgimiz yok. Bina kayıtlarımıza göre, 1992 yılında inşaat ruhsatı alınmış, 1994 yılında da iskan ruhsatı alınmış zemin artı 3 kattan oluşan 14 daireli bir yapı. Zemin dükkandaki vatandaşlar bir ses duyduklarından dolayı insanların ziline basarak boşalttırıyorlar.” diye konuştu.

531581

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bu arada olayla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı ve 1 Cumhuriyet başsavcı vekili ile 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi. (DHA)

CHP LİDERİ ÖZEL, VALİ AKIN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in, 4 katlı binanın çökmesiyle ilgili Konya Valisi İbrahim Akın'ı arayarak bilgi aldığı öğrenildi. Vali Akın'a geçmiş olsun dileklerini ileten CHP lideri Özel, arama-kurtarma çalışmalarının en kısa sürede sonuçlanmasını ve arananlara sağ salim ulaşılmasını temenni etti.

DHA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara