Dolar

34,2341

Euro

37,0388

Altın

3.013,87

Bist

8.838,60

Konya'da hayvanseverlere 'cins köpek ayrımcılığı' tepkisi

Konya'da ülke gündemine yansıyan köpek öldürme olayının ardından harekete geçen bazı hayvanseverlerin bakımevi merkezinden paylaştığı fotoğraflar sosyal medyada yoğun tepki topladı

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-11-26 22:37:51

Konya'da hayvanseverlere 'cins köpek ayrımcılığı' tepkisi

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurup öldürürken kaydedilen görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı.

Olayın sosyal medyaya yansımasının ardından bazı hayvanseverler Konya'ya doğru yola çıktıklarını, oradaki köpekleri kurtarmaya gittiklerini duyurmuştu.

kopek8

Ancak olayın yaşandığı barınağa ulaştıktan sonra sahiplendikleri köpeklerle çektikleri fotoğrafları paylaşan bazı hayvanseverlerin özellikle cins köpekleri sahiplendikleri iddia edildi.

kopek6

Cins köpeklerle çekilen fotoğraflarını paylaşan kullanıcılara çok sayıda vatandaş tepki gösterirken köpekler arasında ayırımcılık yaptıklarını dile getirdiler.

TEPKİLER ÜZERİNE CEVAP GELDİ

kopek5

Tartışma konusu olan fotorafları paylaşan hesaplardan biri olan "Pati Perileri" adlı hesap, "Kurtarabildiklerimizi bi sekil aldık, sahiplendik. Bütün tedavilerine üstlendik." şeklinde duyuruda bulunurken, gelen tepkiler üzerine yeni bir paylaşımda bulunarak kendini savundu;

"Dün sahiplenip tedavisini üstlendigimiz yavruları seçerek değil durumu kötü olanları aldık fakat bizim cins seçtiğimiz hakkında yanlış yargılamalar ve kotu söylemler oldu bütün mesajları tespit edip suç duyurusunda bulunacağız. İftiralarınız bütün hayvanseverlere hakarettir."

"VİCDAN PAZARLIĞI, SÖZDE HAYVANSEVERLİK"

kopek4PNG

Twitter'da gündem olan görüntüler üzerine çok sayıda vatandaş sergilenen tutumu kınadı.

kopek3

Bazı kullanıcıların sosyal medyada tepkilerini dile getirdikleri paylaşımlar şöyle;

kopek2

-Cins köpekleri beleşe toplayıp bize vicdan pazarlıyorlar, bizim çocukluğumuz arkadaki köpeğe kasaptan artık kemik toplamakla geçti. Sizin sevginiz yalan, riyakarsınız. Etkileşim için gittiniz oraya, eş dost iyi insan desin diye gittiniz

kopek1

-Mercedesle gidilmiş cins kırması köpekler kucaklanmış. Rezidans tayfa duyarda çok başarılı.

"DİĞER HAYVANLARIN YÜZLERİNE DAHİ BAKMADILAR"

FigQ4fZXwAACOKN

-Konya Hayvan bakım evine giden sözde hayvanseverler, Sahiplenme adı altında toplam 12 cins köpeği alıp, diğer hayvanların yüzüne dahi bakmadılar. Cins köpek sever toplam 12 kişi. Arabalarla taşınan 1000'ler ne yaptı bilen var mı?

-Nerde cins köpek var sahiplenmişler yine arkada karabaş bunlara bakıyor aynen çok hayvanseversiniz

FicymU9XgAE9RmN

-Şaka gibisiniz ya cins köpek sahiplenmişler kurtarabildiklerimiz diyo bi de lan siz şaka mısınız

-Hayvanları seviyoruz. Ama köpekleri daha çok. Cins köpekleri daha da çok.

FibmddeXkAM9BP5

-Mesela köpek sincap yerse, hayvan sevgimizi rafa kaldırıyoruz, çünkü köpeğimiz sincap yediğinde mutlu.

FibmdLEXgAIMnbB

-Kurtarabildiklerinizi değil cins olan hayvanları ayıkladınız sevgili hayvanseverler ???

NE OLMUŞTU?

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğin öldürüldüğü görüntüleri üzerine gözaltına alınan iki kişi dün tutuklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, bir köpeğin merkez çalışanı tarafından kürekle öldürülmesiyle ilgili görüntüler, dün sosyal medyaya yansıdı. Bunun üzerine Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı ve iki şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haber Ara