Dolar

33,9739

Euro

37,6147

Altın

2.795,59

Bist

9.521,04

Küfürsüz konuşamayan gençler: 'Durum sandığınızdan daha ciddi'

Gazeteci radyocu Emrah İriç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında aileleri uyardı. Bir kafede otururken bir grup kız ve erkeğin aralarında geçen küfürlü diyaloglardan duyduğu rahatsızlığı anlatan İriç, 'Durum sandığınızdan daha ciddi' dedi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-23 12:45:27

Küfürsüz konuşamayan gençler: 'Durum sandığınızdan daha ciddi'

İriç, X hesabından yaptığı paylaşımında şunları söyledi:

"Bir kafede oturuyorum, kalabalık, 18-20 yaşlarında kızlı erkekli gençler bir masada toplanmış, aralarında konuşuyor. Her cümlelerinde cinsel organları ağızlarında. Kızlar da aynı, erkekler de. Birincisi bu çocuklar kamuya açık alanlarda nasıl konuşulacağını hiç mi öğrenmemişler! Bunların anne babaları nasıl insanlar? İkincisi insanın annesine, kız kardeşine saygısı olur, dost da olsa insan dostunun anasına bacısına küfrederek konuşmaz! Konuşamaz! Ortam fark etmeksizin; sevgilisi de olsa küfür ederek konuşamaz! Bunun geyiği olmaz, olamaz! Cümle aralarına virgül yerine küfür, cümle sonuna yine nokta yerine küfür koymak nedir!!!

"DURUM SANDIĞINIZDAN DAHA CİDDİ"

Kaldı ki kızlar da rahat, karşılarında oturan arkadaşları habire kızların anasına küfrediyor, kızın kendisine küfrediyor ve bu durum karşısında keyif alıyor gibiler. Ciddi ciddi soruyorum; ahlaktır, edeptir, adaptır, anaya bacıya hürmettir, eşe dosta saygıdır, geçtim bunları bu çocukların saçlarının yarısını aşağıdan yukarıya alırken beyinlerinin de mi yarısını aldınız da bu tür muhabbetlerin kendilerini ne kadar aşağıladığının farkında değiller?

Üstelik ellerindeki telefonda gördüğüm kadarıyla hepsi de bahisçi olmuş, kumarcı olmuş! Dahası da var ama demeye dilim varmıyor! Durum sandığınızdan daha ciddi."

Haber Ara