Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

'Maddi tıp şeytandır' kehaneti gerçek oldu

Muzaffer Sarısülük'ün yıllar önce bir hastanenin duvarına yazdığı ve bundan dolayıda yargılandığı 'maddi tıp şeytandır' sözü adeta bir kehanet gibi 10 yıl sonra bebek ölümleriyle gerçek oldu.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-19 18:08:51

'Maddi tıp şeytandır' kehaneti gerçek oldu

Ankara'da 2013 yılında gerçekleşen Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün babası Muzaffer Sarısülük, yıllar önce bir hastane duvarına “Maddi tıp şeytandır” sözlerini yazmıştı. O dönemde tartışmalara yol açan bu söz, şimdi özel hastanelerde yaşanan bebek ölümleri sonrası yeniden gündeme geldi. Parayla sağlanan sağlık hizmetlerindeki ihmaller, Sarısülük'ün yıllar önce dile getirdiği endişelerin doğruluğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

MADDİ TIP ŞEYTANDIR YAZISI YENİDEN GÜNDEMDE

Geçtiğimiz günlerde bazı özel hastanelerde bebek ölümleri ile ilgili haberlerin yayılması, kamuoyunda büyük bir infiale yol açtı. Özellikle sağlık hizmetlerinin ticarete dönüştüğü iddiaları, Muzaffer Sarısülük'ün yıllar önce bir duvara yazdığı “Maddi tıp şeytandır” sözünü hatırlattı.

Muzaffer Sarısülük'ün sözlerinden derlenen “Gallemit”isimli bir kitapta vardır. Bahse konu kitap içersinde ilkel yaşam, doğaya dönüş ve tasavufi ciddi göndermelerde vardır. Sarısülük uzun bir süre insanlardan tecrit şekilde Çorum'da bir dağ başında aynen bir derviş gibi yaşıyordu.

manset-169

Muzaffer Sarısülük

SON VİDEO HABER

İsrail'den Hamas'a anlaşma teklifi!

Haber Ara