Dolar

34,2269

Euro

37,3249

Altın

2.947,63

Bist

8.821,09

Malatya'da okullar Deprem nedeniyle tatil edildi

Malatya'daki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya ve Elazığ'da okullar bir gün tatil edildi. Güvenlik önlemleri kapsamında eğitim durduruldu.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-16 11:43:42

Malatya'da okullar Deprem nedeniyle tatil edildi

 

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, Malatya ve Elazığ'daki okullar bir gün tatil edildi. Eğitime verilen ara, depremin etkilerinin değerlendirilebilmesi ve güvenlik önlemlerinin alınabilmesi amacıyla alındı.

DEPREMİN AYRINTILARI

AFAD verilerine göre, depremin merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olarak belirlendi. Saat 10.46'da meydana gelen sarsıntının derinliği ise 10 kilometre olarak ölçüldü. Yerel halk, depremin şiddetini hissetti ve paniğe kapıldı. İlk belirlemelere göre can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar meydana geldiği bildirildi.

OKUL TATİLLERİ VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Malatya ve Elazığ'daki okullar, depremin ardından güvenlik tedbirleri kapsamında 1 gün tatil edildi. Eğitim kurumlarının kapanması, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği açısından önem arz etmekte. Yetkililer, olası aftershock'ların da etkilerini göz önünde bulundurarak bu kararı aldıklarını belirtti.

TOPLUMSAL DUYARLILIK VE DESTEK

Depremin ardından, yerel yönetimler ve afet müdahale ekipleri, durumu yakından takip etmekte ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için çalışmalar yürütmektedir. Halkın dayanışma içinde olması ve afetzedelere yardımcı olmak için yardımların toplanması teşvik edilmektedir.

SON VİDEO HABER

Prof. Ersoy'dan Malatya depremi uyarısı

Haber Ara