Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Metrobüs kazasında yeni ifadeler ortaya çıktı

İstanbul Küçükçekmece'de 1 kişinin öldüğü, 2'si ağır 50 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin yeni ifadeler ortaya çıktı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-30 20:06:05

Metrobüs kazasında yeni ifadeler ortaya çıktı

İstanbul Küçükçekmece'de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 50'den fazla kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin soruşturma sürüyor. Gözaltına alınan 10 kişiden 8'i adliyeye sevk edildi, 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Kazaya ilişkin ilk ifadelere de ulaşıldı.

GWJ2fp7WkAAUPpt

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüsün Sefaköy mevkisinde karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptığı kazaya ilişkin soruşturması sürüyor.

İLK İFADE

Metrobüs kazasına ilişkin ilk beyanlara TRT Haber ulaştı. Metrobüs şoförü, emniyetteki ilk beyanında, kendisine yol çalışması yapıldığının bildirilmediğini söyledi.

"DİREKSİYONU KIRDIM"

Yoldaki beyaz aracı fark ettiğinde frene bastığını, araçta iki kişi olduğunu görünce onlara zarar vermemek için direksiyonu kırdığını iddia etti.

DENETİM AMİRİNDEN İŞÇİYE SUÇLAMA

Denetim amiri de beyanında yol bakımı yapan altı işçiyi sorumlu tuttu. "Bizim kontrolümüzde olan bir şey yoktu. Gerekli işaretle levhaları koymak işçilerin göreviydi" ifadelerini kullandı.

GWIcTtBXEAAPYXT

8 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi, 2 şüpheli serbest bırakıldı.

İETT'DE AÇIKLAMA

Küçükçekmece'de 1 kişinin öldüğü 50 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili İETT'den yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 'Kazanın sebebinin yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları, ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir' denildi.

GWIcTtFWQAAc8q8

Kaza öncesinde yolda ilerleyen metrobüslerin görüntüleri de paylaşıldı.

Küçükçekmece'de bu sabah yaşanan metrobüs kazasıyla ilgili İETT'den açıklama yapıldı. Açıklamada, '29 Ağustos 2024 Perşembe günü, Metrobüs Hattında yaşanan trafik kazası sebebiyle 1 yolcumuz vefat etmiş, yaralanan yolcularımızın çoğu ayakta tedavileri yapılarak sağlık kuruluşlarından taburcu edilmiştir. Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yolcumuz bulunmamaktadır' denildi.

'TEKNİK VE İDARİ SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'İlk incelemelere göre kaza sebebinin; Metrobüs Hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol Çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları, ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir. Nitekim kazadan önce de tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır.Kazayla ilgili teknik ve idari soruşturma titizlilikle sürdürülmektedir. Yaralanan yolcularımız ile İBB ve İETT birimlerimiz yakinen ilgilenmektedir. Vefat eden yolcumuza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diler, yaralılara acil şifalar dileriz'

Haber Ara