Milli Savunma Bakanlığı 16 bin sözleşmeli er alımı yapacak

MSB yıl içerisinde 16 bin sözleşmeli er alımı yapacağını duyurdu. Duyurunun hemen ardından başvuru şartları detayları merak konusu haline geldi. İşte Milli Savunma Bakanlığı 16 bin sözleşmeli er alımı detayları....

2023-01-08 14:34:22

Büyük rağbet gören sözleşmeli er alımı bu yılda yapılacak. Geçtiğimiz yıl yapılan 12 bin 940 alımın ardından binlercesi görevine başladı. Eğitimlerin devam ettiği esnada yeni alımların yapılacağı duyuruldu

16 bin sözleşmeli er alımı yapılacak

Türk Silahlı Kuvvetleri yerli ve milli savunma sanayi ürünlerini güçlendirirken personel temini içinde önemli çalışmaları adım atıyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçen yıl 12 bin 940 sözleşmeli er ve erbaş alımının ardından yeni bir karar ile bu yıl toplamda 16 bin sözleşmeli erbaş er alımı yapılacağı açıklandı.

Geçtiğimiz yıl yapılan alımları büyük bir bölümü Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görevlendirilirken personeli o 10 binden fazlası eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladı.

Sözleşmeli er maaşı ne kadar?

Sözleşmeli er maaşı doğu ve batı görevine göre değişkenlik göstermektedir. Başlangıç olarak sözleşmeli erler 10-11 bin TL civarında maaş almaktadırlar. Bölgeye göre 15 bin TL'ye çıkan maaşlar o yıl içerisinde maksimum 16 bin TL'yi buluyor.

Son bir haftada 466 bin 170 sürücüye işlem yapıldı

Vicdan azabı çekip yeniden ifade verdi: Narin olaya tanık olduğu için...

Sosyal medyada çıplak görüntü şantajı!

Kahramanmaraş 'fay raporu' sonuçları açıklandı

Kapadokya'da balon sepeti otomobille çarpıştı

BBP lideri Destici'den 'ASELSAN' çağrısı