Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Naci Görür’den Bakan Kurum’un Maraş fay raporuna itiraz

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Kahramanmaraş fay etüt raporuna sosyal medya üzerinden itiraz etti. Görür, bölgede fay hatlarının yerleşime uygun olmadığını ve dikkatli planlama yapılması gerektiğini belirtti.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-22 13:01:17

Naci Görür’den Bakan Kurum’un Maraş fay raporuna itiraz

Prof. Dr. Naci Görür, Bakan Murat Kurum ve ekibinin Maraş bölgesindeki fay hatlarını inceleyerek yerleşim uygunluğu konusunda açıklamalar yaptığını ifade etti. Görür, "Beni affedin sayın bakanım ama o zonda Hatay'dan Adıyaman'a kadar hiçbir yer yerleşime uygun değil. Söz konusu zon bir levha sınırı. Levha sınırları deprem üretirler ve milyonlarca sene daha üretmeye devam edecekler." şeklinde konuştu.

"DOĞU ANADOLU VE ÖLÜDENİZ FAYLARI TEMSİL EDİYOR"

Görür, bölgedeki fayların 6 Şubat depremlerinde kırıldığını ancak levha sınırının doğusunda bulunan Arap Levhası üzerindeki kenar faylarının henüz kırılmadığını belirtti. "Bu dar zonda hangi fay kırılırsa hasar verir. En iyisi fay analizlerine devam edip bu sınırdaki evlere dikkat edelim." ifadelerini kullandı.

"BURASI ÖZEL TEKNOLOJİ İSTER"

Bölgedeki yerleşim alanları için özel planlama, mimari ve inşaat teknolojisi gerektiğine dikkat çeken Görür, "Burada klasik bina yapamazsınız. Doğa koşullarını değiştiremeyeceğinize göre tek şansınız özgün inşaat ve malzeme teknolojileridir. Eğer böyle yapmazsak, bugün yaşadığımız acıları gelecek nesillere ihraç etmiş oluruz." diyerek uyarıda bulundu.

SON VİDEO HABER

Abdullah Ağar'dan Gazze açıklaması: Türkiye tarafsız kalmalı

Haber Ara