Irak'ın Erbil kentinde Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Irak'ın Erbil kentinde meydana gelen depremde, sınırdaki Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca ve Yeşiltaş köyündeki bazı evlerin duvarlarında derin çatlaklar oluştu. İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan bu köylerde deprem korkusu yaşayan vatandaşlar, geceyi evlerinin önünde yaktıkları ateşin başında geçirdi.
NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA
Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımda Görür, şu ifadelere yer verdi:
"Dilekli-Yüksekova/Hakkari'de 5:00 büyüklükte deprem oldu. Bu deprem Bitlis-Zagros Bindirme Zonu içerisinde. Beklediğimiz bir deprem. 6 Şubat Depremlerinde bu zon Doğu Anadolu ile Arap Levhası arasında çok sıkıştı. Daha da deprem beklediğimiz bir zon. Geçmiş olsun, sevgiyle"
DHA